Hihetetlen, hogy bukott le a notórius tolvaj

Vágólapra másolva!
Egy férfi közel egy hónapon keresztül szinte minden nap lopni ment több boltba is, ahonnan legtöbbször élelmiszereket vitt el. Azonban az utolsó rablásakor a terve nem úgy sült el, hogy azt akarta, egy tálca vaj buktatta le a tolvajt.
Vágólapra másolva!

A 46 éves Lee Boylan hajléktalanként élt Sherwoodban, a Mansfield Roadon. A férfi lopásokból tartotta fenn magát, ugyanis a helyi boltból rendszeresen lopott, főként élelmiszereket. Ámokfutását április 12-én kezdte a közelben lévő, Co-op üzletben, majd május 2-án és 11-én fizetés nélkül hozott ki több terméket a ugyanabból a boltból. 

Eközben pedig egy másik üzletbe is rendszeresen bejárt és onnan is lopott. 

A Mansfield Roadon lévő Sainsbury's-t, május 5-én, május 7-én és 11-én, sőt még 12-én is kifosztotta. A szatyrába sajtokat, kávét és csokoládét rejtett, majd kisétált vele a boltból. 

Kedden a férfi rablás közben lebukott. 

Ismét a Co-op üzletéből akart lopni, de akkor már úgy elbízta magát, hogy egy tálca vajat próbált a szatyrába rejteni. A biztonsági őrnek feltűnt a férfi gyanús viselkedése,

 ugyanis a boltban felismerték a tolvajt a rengeteg lopás után. Ezért az üzlet biztonsági őre szólt az ott dolgozóknak, akik hívták a rendőrséget

A hajléktalan férfit azonnal bíróság elé állították és 12 hét börtönbüntetésre ítélték, emellett pedig arra kötelezte a bíróság, hogy fizesse ki a 240 fontos (180 ezer forint) kárt, amit az üzletnek okozott - számolt be a  hírről a Mirror.

image

Esztergomban egy nő egy áruházlánc esztergomi és két budapesti üzletébe négyszer ment be lopni, méghozzá szinte egymást követő napokon. Először 2022. április 10-én, majd 20-án, végül pedig 2022. május 18-át és május 19-én lopott a boltokból. A nő mindig ugyanazzal a módszerrel próbálkozott: a táskájába rejtette a termékeket, majd fizetés nélkül kiment az üzletekből, de két esetben a biztonsági őrök észrevették a nő gyanús viselkedését, ezért megállították a tolvajt.

Esztergomban 2022. április 10-én a tolvaj nő az önkiszolgáló kasszáknál úgy tett a táskájába különböző terméketeket: kozmetikumokat, bizsu ékszereket, zöldségeket, édességet és mirelit árut. Ezeknek a termékeknek a vonalkódját a nő nem húzta le az önkiszolgáló kasszánál,így összesen 77.329 forinttal akarta megkárosítani az üzletet. De a kijáratnál lévő kapu jelezése miatt a biztonsági őrök feltartóztatták a nőt és így a lopás értékéből 39.535 forint megtérült. Viszont 37.794 forint értékű áru megsérült ahogy a nő megpróbálta táskája rejteni azokat és így ezek eladhatatlanná váltak. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről