Hihetetlen pusztítást végzett több tornádó az Egyesült Államokban - videó

Vágólapra másolva!
Vészhelyzetet hirdettek ki a Texas állambeli Temple városában szerdán, miután a heves zivatarok és a tornádó brutális károkat okoztak a településen.
Vágólapra másolva!

Pusztító tornádó söpört végig a közép-texasi Templeben szerdán: házak omlottak össze, autók borultak fel. A városban vészhelyzetet hirdettek, arra kérték a lakosságot, hogy ne menjenek az utakra

 - számolt be róla a Fox Weather.

Este fél 7-kor érkezett meg a tornádó a területre, szörnyű pusztítást végzett. Rengeteg házat ért hatalmas kár, autók borultak fel.

 Bell megyében több mint 60 000 háztartásban volt áramkimaradás. Azt egyelőre nem tudni, hányan sérültek meg, de rengetegen hívták a mentőket.

Csütörtökön az ország nagy részén záporok, zivatarok várhatók, helyenként jégesőre és tornádóra is lehet számítani.

Kedden az Iowa állambeli Grienfield városára csapott le hatalmas tornádó, a város szinte megsemmisült. A FOX szakértője, Brandon Copic az elsők között volt a helyszínen.

Annyit mondhatok, hogy nem jó a helyzet, nem beszélhetek áldozatokról. Nem vagyok vészhelyzeti ügyintéző, de ennek a városnak a nagy része eltűnt, nem tudok máshogy fogalmazni.

- magyarázta.  

Nagyon rossz a helyzet. Rengeteg az otthonukban ragadtak, és megsérültek.

 Azt hiszem, nem számítottak erre" - ezt már a lap egy másik munkatársa, Corey Gerken mondta. 

Ez az utóbbi időben tapasztalt jelentősebb károk közé tartozik. A házak darabokra estek, a szél autókat emelt a magasba

- tette hozzá. Az államban több helyen is vihar pusztított, többen meghaltak. Oklahomában és Kansasben is romokat hagytak maguk után a heves szélviharok és a forgószelek, amiket az Amerikai Meteorológiai Szolgálat szerint több helyen homokvihar kísért. Május 8-án pedig három ember meghalt, miután tornádó söpört végig az Egyesült Államok délkeleti régióján

Nem sokkal korábban kamion borult fel a vihar miatt. A Nebraska állambeli Omaha közelében okozta a legnagyobb pusztítást a vihar, ahol számos lakóház semmisült meg. Egy nebraskai nő élete is egy hajszálon múlt. A tornádó ráomlasztotta a saját házát az asszonyra.

A nőt élve temette maga alá a halálos tornádó, amely végigsöpört Amerika szívében.

Az illető péntek délután, amikor elsötétült az ég, elkezdett tévét nézni. A híradó bemondója azt mondta, tornádó közeledik felé, ezért a pincében húzódott meg. A fények villogni kezdtek, miközben a lányával beszélt telefonon, ezért átsétált a mosókonyhába egy zseblámpáért.

Aztán hirtelen hallottam, ahogy a törmelék a házamnak csapódik. Azt gondoltam, 'Ó, istenem! Szóval, bekapcsoltam a zseblámpámat aztán a szél magával sodort, én pedig a ruhaszárítóba kapaszkodtam.

A vízmelegítőt is felkapta a szél, az majdnem agyonütötte a nőt. Aztán látta, ahogy az otthona fő acélgerendája a közelében landolt, ekkor felismerte, hogy a házából semmi sem maradt. Óriási csoda, hogy ő túlélte. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről