A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Óriási tűz és robbanások, kigyulladt egy tűzijátékraktár Missouri államban

Vágólapra másolva!
Egy tűzijátékokat tároló raktár kigyulladt Missouri államban. A tűzoltók sokáig dolgoztak a lángok eloltásán, sérültekről nem érkezett jelentés.
Vágólapra másolva!

A Missouri állambeli Boonville-ben található Spirit of '76 tűzijáték raktárában hétfő délután keletkezett a tűz. A Cooper megyei seriff hivatala megerősítette az esetet. A boonville-i rendőrség és a tűzoltóság is kivonult a helyszínre. A tűzoltók sokáig dolgoztak a lángok eloltásán - írja a Fox.

A közösségi médiában közzétett videókon látható, hogy a lángokba borult gyár felett hatalmas füstfelhő képződik. 

Néhány közösségi média felhasználó azt mondta, hogy a közeli 70-es autópályán haladva is látni lehetett a füstöt.

Tűz ütött ki egy tüzijáték raktárban.
Tűz ütött ki egy tüzijáték raktárban.
Fotó: Cooper County Fire Protection District/Andrew Mather/@Mather_Photo

Az ABC csatorna beszámolója szerint egyik riporterük tűzijátékok robbanását is hallotta a helyszínen. Erről a környéken lakók is beszámoltak.

Épp most láttam egy robbanást Boonville közelében. Úgy tűnik, hogy tűzijáték volt valamilyen raktárban.

Egyelőre sérültekről és halálos áldozatokról nem érkeztek jelentések. A Spirit of '76 tűzijáték-nagykereskedő a Facebook-oldalán is megerősítette, hogy 

a csapatunk minden tagja biztonságban van, és mindenkit biztonságosan evakuáltak az épületből. Hamarosan további információval szolgálunk, amint többet tudunk

- tette hozzá a közlemény. 

A cég honlapja szerint a Spirit of '76 Fireworks az Egyesült Államok első számú tűzijáték-nagykereskedője. A Missouri állambeli Columbiában alapították 1986-ban.

Angliában egy raktárépület égett le szintén májusban. Leicesterben hatalmas füst szállt fel az épületből. Az erős szél nagyban megnehezítette a tűzoltók munkáját. A közelben élőket arra kérték, hogy a hatalmas füst miatt tartsák zárva az ablakokat és az ajtókat.

A hónap elején egy berlini fegyvergyár állt lángokban. A csarnokban réz-cianidot és kénsavat tároltak, a tűz során hidrogén-cianid keletkezhetett, így a tűzoltóság kiürítette az adott területet. Személyi sérülés nem történt.

Korábban arról is írtunk, hogy tűz ütött ki Milánó északi elővárosának ipari negyedében is. A tűz miatt a hatóságok lezártak egy másfél négyzetkilométernyi területet, s mintegy húsz kamiont vontak ki a körzetből.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!