A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nevetséges módszerrel igyekszik mosdatni az olasz radikális baloldali Antifa-nőt az apja

ilariasalis
Ilaria Salis
Vágólapra másolva!
Roberto Salis szinte folyamatosan hepciáskodik lánya helyzete miatt, de emlékeztették, hogy az Antifa-lány budapesti útja bizony „nem lelki zarándoklat” volt - írta meg a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Egy olasz televíziós műsorban beszélgettek a Budapesten elfogott radikális baloldali Antifa-nő, Ilaria Salis kapcsán. Az egyik megszólaló Achille Totaro (Olaszország Fivérei kormánypárt) volt, aki rámutatott: Salis budapesti útja nem a helyi plébániaközösséggel szervezett lelki zarándoklatról szólt. Hozzátette, hogy meg kell várni a per kimenetelét, és hangsúlyozta: „az ügyészség szerint politikai ellenfelekre támadt.”

A műsor másik résztvevője az Antifa-aktivista édesapja, Robert Salis volt, aki erre teljesen kivetkőzött önmagából:

"Ez rágalmazás. Előbb tájékozódjon, mielőtt a lányomról beszél, nem ismételgethet állandóan olyan hülyeségeket, amiknek nincs jelentőségük a tárgyalás dokumentumaira nézve. Ön állandóan rágalmaz, szégyellje magát”

- írta meg a Mandiner

Hozzátették, Roberto Salis kirohanását csípős kérdés követte Totarótól, aki azon töprengett, ki lehetett a felelős az erőszakért:

Ki törte be ezeknek a srácoknak a fejét, akiket megvertek? A Szent Szellem?”

Roberto Salis úgy tűnik – legalább is a szóváltásról beszámoló Il Giornale cikke alapján – erre már nem tudott érdemben válaszolni.

Mint korábban többször is beszámoltunk róla, tavaly februárban szó szerint embervadászatot folytattak Budapest utcáin a nemzetközi szélsőbaloldal aktivistái. Február 10-én a XI. kerületben, Gazdagréten egy magyar férfira rontottak rá hátulról. A munkába igyekvő áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azonnal kórházba kellett szállítani. Ugyanazon a napon az esti órákban az V. kerületi Bank utcában egy magyar, az I. kerületben pedig egy német párt bántalmaztak. Nem sokkal később kiderült, hogy ez a brutális, leszámolásszerű akció része volt egy komolyabb támadássorozatnak, amit a nyugat-európai szélsőbaloldali mozgalom tagjai követtek el több napon keresztül Budapest utcáin.

Az embervadászat kapcsán eddig három személyt kerítettek kézre a hatóságok: egy olasz nőt bűnszervezetben elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, két német állampolgárt – egy férfit és egy nőt – bűnszervezetben részvétellel vádoltak meg. Egyiküket ítélték el.

A brutális szélsőbaloldali támadást követően a bűncselekménysorozat felgöngyölítésére létrehozott nyomozócsoport a külföldi hatóságokkal szorosan együttműködve megállapította, hogy

a bűncselekmények elkövetése egy 20 fős elkövetői körhöz köthető, amelyből 17 fő személyazonossága megállapítást nyert.

Tavaly október 31-én három gyanúsítottal szemben kívánt a rendőrség vádat emelni, és továbbították az ügyet a Fővárosi Főügyészségre.  Salis Ilaria-val szemben a Btk. 459. § (1) bekezdésének 1. pontja szerinti, bűnszervezetben elkövetett 3 rendbeli, a Btk. 164. § (1) bekezdésbe ütköző és a (8) bekezdés I. fordulata szerint minősülő, két esetben társtettesként, egy esetben bűnsegédként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!