Koránt égettek a tüntetők Svédországban

Vágólapra másolva!
Egy férfi és egy nő pénteken elégette a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát Svédország harmadik legnépesebb városában, Malmőben, a történtekről a sajtóban helyszíni videofelvételeket is közzétettek.
Vágólapra másolva!

A svéd rendőrség már előző nap jelezte, hogy engedélyezik a tiltakozó akciót, amelynek során egy palesztin zászlót is elégettek a belvárosban. A hatóságot ezért bírálat érte, különös tekintettel arra, hogy a városban szombattól egy héten át az Eurovíziós dalfesztivált tartják, amelyre több mint százezer látogatót várnak.

A következő napokra a Gázai övezeti fegyveres konfliktussal kapcsolatos - Izrael-, valamint palesztinpárti - tüntetéseket is bejelentettek.

PUBLIC GATHERING MALMÖ SWEDEN
Fotó: TT News Agency via AFP / TT News Agency via AFP/TT

Az izraeli biztonsági tanács csütörtökön utazási figyelmeztetést adott ki az ország állampolgárainak a svéd nagyvárosra vonatkozóan.

Az Egyesült Államok legnagyobb ötven egyetemének több mint felének területén voltak Izrael-ellenes tüntetések az elmúlt egy hétben. Április közepén több embert megkéseltek Svédországban. Egy újabb ország tett megrendítő lépéseket a világháború felé.