A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megrongálták a turisták a Fudzsi hegyet eltakaró paravánt

Vágólapra másolva!
Egy japán város, Fudzsikavagucsiko a múlt héten egy hatalmas fekete paravánt állított fel, hogy megakadályozza, hogy a turisták fényképeket készítsenek a Fudzsi-hegyről. Azonban a város döbbenten fedezte fel, hogy a turisták lyukakat fúrtak a paravánba. A város most ezek javításán dolgozik - közölték a hatóságok kedden.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, Fudzsikavagucsiko város fellállított egy paravánt egy népszerű fotózási helyre, ahonnan jó kilátás nyílik a Fudzsi hegyre. Tette mindezt a helytelenül viselkedő turisták tömegei miatt. A turisták ugyanis elözönlötték a helyet és rengeteg kárt és felfordulást okoztak.

A helyi lakosok arra panaszkodtak, hogy 

a turisták elözönlik a helyeket a városban, elállják a keskeny járdát, és elállják a forgalmas utat is, vagy egyszerűen csak besétálnak a szomszédos ingatlanok magánterületére, vagy akár még fel is másznak ingatlanok tetejére, hogy elkészítsék a felvételeket

 - mondták a tisztviselők.

Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji
Fuji

Az egyik különösen népszerű megfigyelési hely egy Lawson kisbolt előtt van, ahonnan bizonyos szögből készített fotókon optikailag úgy tűnik, mintha a Fudzsi-hegy a bolt tetején ülne - írja az NBC News.

Fudzsikavagucsiko város múlt kedden állította fel a paravánt, de másnap a tisztviselők lyukakat fedeztek fel rajta. Kedd reggelre a hivatalnokok körülbelül 10 hasonló lyukat találtak, mind szemmagasságban, és a jelek szerint mindegyik éppen akkora, hogy egy fényképezőgép lencséje átférjen rajta.

A város 1,3 millió jent (28 millió forint) költött a 2,5 méter magas, 20 méter széles fekete háló és további kerítések felállítására a járda mentén.

A lyukak ellenére azonban a helyi tisztviselők megjegyezték, a paraván segített enyhíteni a tömeget és a torlódást a környéken - írja az AP News.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!