A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb túszról mutatott felvételt az Iszlám Dzsihád palesztin terrorszervezet - videó

Újabb túszról tett közzé videót az Iszlám Dzsihád palesztin terrorszervezet.
Újabb túszról tett közzé videót az Iszlám Dzsihád palesztin terrorszervezet.
Fotó: képkivágás
Vágólapra másolva!
Újabb videót tett közzé az Iszlám Dzsihád palesztin terrorszervezet az egyik elhurcolt túszról.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem lehetett megállapítani, hogy a mintegy félperces felvétel mikor, illetve milyen körülmények között készült, így az sem ismert, hogy a 28 éves férfit fenyegetéssel vették-e rá nyilatkozatára.

A videón látható fiatalember arról beszélt, hogy a napokban fel fogja tárni a teljes valóságot arról, hogy mi történt vele és más túszokkal a Gázai övezetben.

Az izraeli sajtó arról számolt be, hogy a férfit anyjával, nagyanyjával és barátnőjével együtt hurcolták el a szélsőségesek október 7-én a palesztin térség határa mellett található Nir Óz kibucból

A három nő november végén szabadulhatott a radikálisok markából az izraeli kormány és a Hamász iszlamista szervezet között létrejött fogolycsere megállapodás keretében. 

A fiatalember apját a terroristák megölték az október 7-i vérengzés során, amelynek nyomán a szélsőségesek több mint 250 túszt is ejtettek.

A Hamász és az Iszlám Dzsihád is már több olyan felvételt is közzétett, amelyeken elhurcolt emberek láthatók. Izrael e videókat a hozzátartozókkal szemben alkalmazott pszichológiai terrornak nevezte. 

A Hamász által Gázában még mindig túszként fogva tartott öt izraeli katonanő családjai egy olyan videót tettek közzé a napokban, mely a lányok október 7-i terrortámadás során történt elrablásuk során készült és összevágott, testkamerákból és okostelefonokból felvett anyagokból áll.

Szívszorító videó került elő a Hamász fogságában lévő két magyar kislányról is májusban. A Hamász egy foglyul ejtett magyar túszról tett közzé videót áprilisban is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!