A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Itt az amerikai bejelentés, atomháborúra készülnek

Vágólapra másolva!
Amerika az orosz, kínai és észak-koreai fenyegetésekre válaszul tenne lépéseket. Minden korábbinál pusztítóbb atomháború fenyegeti az emberiséget.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államoknak ki kell bővítenie nukleáris fegyverarzenálját, válaszul arra, hogy Oroszország, Kína és Észak-Korea töretlenül növeli nukleáris programjait. Erre a Fehér Ház egyik magas rangú  illetékese figyelmeztetett. 

A harmadik világháború ezen kijelentés fényében gyakorlatilag egy atomháborúval lenne egyenlő.

Pranay Vaddi, az amerikai elnök különleges asszisztense és a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának vezető igazgatója megjegyzései az Egyesült Államok, valamint Oroszország és Kína közötti növekvő feszültség közepette születtek – írja a Newsweek. Egyre nagyobb a félelem ugyanis egy teljes körű háborútól. Májusban Oroszország taktikai atomfegyver-gyakorlatot kezdett. Moszkva szerint ez válasz az egyes nyugati tisztviselők provokatív kijelentéseire és fenyegetéseire. A háborús pszichózisban szenvedő Emmanuel Macron francia elnök ugyanis továbbra sem zárja ki, hogy nyugati csapatok érkezzenek Ukrajnába. Több európai politikus pedig vakon követné a párizsi vezető ötletét.

Atomháborúra készül az Amerikai Egyesült Államok?

Vaddi a nukleáris előkészületekkel kapcsolatban most úgy fogalmazott, az Egyesült Államoknak több stratégiai nukleáris fegyverre lesz szüksége az elkövetkező években ahhoz, hogy elrettentse Oroszországot, Kínát és más ellenfeleit. Hozzátette:

Teljes mértékben fel kell készülnünk arra, hogy végrehajtsuk, ha az elnök meghozza ezt a döntést.

Az amerikai tisztségviselő arra is figyelmeztetett, hogy Kína, Oroszország és Észak-Korea rohamos ütemben bővíti és diverzifikálja nukleáris arzenálját, és alig vagy egyáltalán nem mutat érdeklődést a fegyverzet-ellenőrzés iránt - írja a Magyar Nemzet.

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. Így akarja Brüsszel rákényszeríteni Magyarországra a sorkatonaságot - a magyar kormány nem hagyja. Életveszélyesnek tartják az emberek Macron háborús provokációját. Ez nem marad következmény nélkül, orosz civilek haltak meg az ukrán bombázás miatt. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!