Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Sokan eltűntek Kínában a villámárvizek és áradások miatt - videó

Vágólapra másolva!
Mintegy 20 ember eltűnését okozták Kínában a heves esők és villámárvizek - közölték a helyi hatóságok és a média kedden, miközben az ország északi és középső területeiről a példátlan hőség miatt jelentettek nehézségeket.
Vágólapra másolva!

 Az északnyugati Hszincsiang régióban található Csangcsiban 

négy ember tűnt el földcsuszamlások miatt, miközben több autóutat is elöntött a gyorsan lezúduló eső.

A déli Kuangtung tartományban található Meicsuban hétfő este okozott földcsuszamlásokat az eső, öt ember meghalt, 15-en pedig eltűntek. A CCTV állami tévécsatorna elsodort autókat, valamint gumicsizmában közlekedő embereket mutatott, amint értékeiket próbálták összegyűjteni az iszapos vízzel elöntött házakból, amelyeknek a leomlott törmelékei is a vízen úsztak. Az árvíz sújtotta területeken a hatóságok mentőcsapatai gumicsónakokkal közlekedve próbálták kimenteni a bajba jutott embereket.

A kínai média további áradásokról és villámárvizekről számolt be a szintén délen fekvő Fucsien tartományból, ahol több mint félmillió ember érintett;

 valamint a szintén déli Kuanghsziból és az ország középső részén található Hunan tartományból is.

Kína északi területeit ugyanakkor az év eleje óta mért legmagasabb hőmérsékletek sújtják: Pekingben, valamint a főváros közelében fekvő Tiencsinben és Hopejben

 39 Celsius-fokos hőséget jósoltak keddre a meteorológusok;

 ezért az ország középső és keleti részére, valamint hét északi tartományra vonatkozóan olyan intézkedési tervet dolgoztak ki a hatóságok, amely a rekordnak ígérkező szárazságra próbálja felkészíteni a lakosságot.

Európában Németországot sújtotta évszázadok óta nem látott áradás a hónap elején, míg itthon -  szintén a hónap elején - a nagy mennyiségű eső okozott gondot a Dunán és mellékfolyóin. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről