Az FBI nyilvánosságra hozta az O.J. Simspon-ügy nyomozati iratait

Vágólapra másolva!
Harminc évvel a kettős gyilkosság után kerülhetett erre sor.
Vágólapra másolva!

A 475 oldalnyi dokumentumot az FBI hozta nyilvánosságra, amely az O.J. Simpson volt felesége, Nicole Brown Simpson és Ron Goldman 1994-es meggyilkolásának ügyiratait tartalmazza - írja a CBSnews. Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, a volt NFL-sztár, áprilisban, 76 évesen meghalt prosztatarákban. Az ünnepelt sportoló élete teljesen megváltozott, amikor kilencvenes évek elején gyilkosság vádjával perbe fogták. A vád szerint 1994. június 12-én a sportoló megölte exfeleségét, Nicole Brownt és annak barátját, Ronald Goldmant. 

Simpson végig tagadott, azonban a közvélemény a mai napig hisz bűnösségében.

Pontosan húsz éve, 1995. október 3-án mentette fel a Los Angeles-i bíróság O. J. Simpsont, az egykori amerikaifutball-játékost és színészt a kettős gyilkosság vádja alól. Balszerencséjére 2008-ban ugyancsak ezen a napon fegyveres rablás, emberrablás, bűnszövetkezés vádjával elítélték, és börtönbe kellett neki vonulnia. Az eseményekről később könyvet írt, "Ha én tettem volna" címmel. Az FBI miami helyszíni irodája által a Los Angeles-i rendőrséggel együttműködve gyűjtött bizonyítékok a közzétett dokumentumok jelentős részét képviselték. 

Több oldal az ominózus olasz luxus Bruno Magli férficipőre összpontosított.

 Az FBI 1995-ben az olaszországi Bruno Magli gyárba utazott, és cipőformákat valamint talpakat szerzett, hogy átadja a Los Angeles-i rendőrségnek. A dokumentumokban szereplő laboratóriumi eredmények szerint a tesztek megerősítették, hogy a bűncselekmény helyszínén talált véres cipőnyomokat Bruno Magli lábbelikben okozták. Az LAPD elküldte az FBI-nak a bizonyítékaikból származó szövetmintákat, köztük a hírhedt fehér Ford Bronco szálait, amellyel Simpson elmenekült a rendőrség elől, miután elfogatóparancsot rendeltek el ellene emberölés miatt. 

Ezután Simpsont és egy barátját másfél órán át üldözte a rendőrség, mindezt legalább 95 millióan nézték élőben a televízióban. Simpson jogosítványának másolata is bekerült a gyűjteménybe. A részletes kézzel írott oldalak különféle szálakat, szöveteket és szőrszálakat soroltak fel, amelyeket Simpsontól, valamint Nicole Brown Simpsontól és Ron Goldmantől gyűjtöttek össze. A fényképekről részletes lista is volt, de a másolatok nem szerepeltek a kiadott fájlokban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről