Be akart sétálni egy francia férfi egy űrközpontba, meghalt

Vágólapra másolva!
Meghalt Kazahsztánban egy francia állampolgár, aki gyalog akart eljutni a bajkonuri űrközpontba - jelentette kedden az űrkikötő közlésére hivatkozva az orosz RIA hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A férfi, aki egy másik franciával indult útnak, a jelentés szerint hétfőn halt meg, 

halálát dehidratáltság (kiszáradás) okozta.

"Két francia állampolgár megkísérelt bejutni az űrrepülőtér területére. Elhagyták az autópályát, és néhány magas épület felé indultak a sztyeppén" - idézte a jelentés az űrkikötő közlését.

A Roszijszkaja Gazeta szerint miután az egyik férfi rosszul lett a másik megpróbált segíteni rajta, de amikor rájött, hogy nem tud, visszarohant az autópályára. Mire odaért, leállított egy autót és elmagyarázta mi történt, addigra a férfi meghalt.

A 27 éves férfi férfi, aki el akart jutni az űrközpontba a szerencsétlenül járt férfival együtt, jelenleg őrizetben van - írja a Daily Mail.
Az 1950-es években épült bajkonuri űrközpont területét Oroszország Kazahsztántól bérli. 

Az űrkikötő egy távoli, sivatagos területen fekszik, és megközelítése korlátozott, de azok számára, akik tanúi akarnak lenni egy űrhajó indításának, fizetős túrákat kínálnak.

Lapunk márciusban beszámolt egy nemzetközileg is fontos bajkonuri űrállomáshoz köthető eseményről.

Március végén sikeresen dokkolt a Szojuz-25 a Nemzetközi Űrállomáson (ISS). A Szojuz MSZ-25 március 23-án indult Bajkonurból. Az űrhajó fedélzetén Oleg Novickij orosz, Marina Vasziljevszkaja fehérorosz és Tracy Dyson amerikai űrhajós érkezett meg az ISS-re. Vasziljevszkaja az első nő a független Fehéroroszországból, aki átlépte a világűr határát

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről