Drámai baleset: tizenkétezer üveg sör borult le egy kamionról

Vágólapra másolva!
Egy sörszállító teherautóról több mint 12 000 üveg sör borult az útra Németországban, ami miatt két óráig állt a forgalom.
Vágólapra másolva!

Hétfőn este fél hét körül egy 1200 rekesz sört szállító teherautó haladt az A4-es autópálya és a Hohenstein-Ernstthal város között Németországban.

Egy jobbos kanyarban a rakomány átvette az irányítást és részben ráborult a platóról egy szembejövő autóra

 - mondta a BILD-nek a chemnitzi rendőrség szóvivője. A kamionosnak bele kellett taposnia a fékbe és ezért borultak fel a sörösládák. A rakományból a szállított sör mintegy fele - a "Wicküler" márka 12 000 palackja tört szét az úton. A balesetben a teherautó sofőrje és a VW Polo vezetője is könnyebb sérüléseket szenvedett. Az autóban keletkezett anyagi kár mintegy 4000 euró (1,6 millió forint). Az utat mindkét irányban teljesen le kellett zárni és 20 helyi lakos, a teherautó vezetője és annak hozzátartozója segítettek az út megtisztításában, ami több mint két óráig tartott - írja a Bild.

Hasonló esetről már korábban is beszámoltunk, akkor két kamion összeütközött Floridában és az egyik sört szállított. Emellett olvashatnak nálunk arról is, hogy a rendőrség arra biztatja az angolokat, hogy sör helyett inkább marihuánát szívjanak az Eb-n. Korábban pedig arról is írtunk, Budapest olcsónak számít, sör tekintetében, de vajon hol a legdrágább, illetve a legolcsóbb egy korsó sör a kontinensünkön? 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről