Összeharapta párját egy kórházi nővér, és állandóan szidta, mert nem volt elégedett a szexuális teljesítményével

bántalmazás
Fotó: Unplash
Vágólapra másolva!
Lelkileg folyamatosan bántalmazta és becsmérelte párját egy nővér. A férfi annyira tönkrement ebben, hogy a hatóságokhoz fordult, hogy segítséget kérjen.
Vágólapra másolva!

A férfinak a hosszú ideg tartó terror után nem volt más választása, a rendőrséghez fordult, és segítséget kért egy, a családon belüli erőszakkal kapcsolatos segélyvonaltól. A tárgyalást követően Sarah-t 30 hónap börtönbüntetésre ítélték május elején – számolt be a Daily Star.

Az NHS munkatársa, Gareth Jones azonban úgy érzi, hogy „csalódott” amiatt, hogy zaklató exe Sarah Rigby nem kapott súlyosabb büntetést, és úgy véli, hogy a nő a tettéért szigorúbb büntetést kapott volna, ha férfi lenne.

Gareth elmondása szerint a kapcsolatuk kezdetén elsöprő szerelem volt köztük, és semmi jelét nem mutatta a nő annak, hogy valójában mire képes. Idővel azonban fokozatosan jelentek meg a bántalmazás jelei, a férfi pedig egyszer csak azon kapta magát, hogy folyamatosan szorong, sőt még az öngyilkosság gondolata is felmerült benne.

image

A 41 éves Sarah Rigby annyira megfélemlítette, hogy rengeteget fogyott, elszigetelődött a barátaitól és a családjától is.

Féltem bármit is enni, hogy ha visszamegyek, azt mondja, hogy hagyma vagy fokhagyma szaga van a leheletemnek

 – utalta arra Gareth, hogy a barátnője rendszeresen gúnyolta amiatt, hogy büdös a lehelete.

A nő emellett rendszeresen becsmérelte a férfi szexuális képességét és kinézetét is.

Rigby arra kényszerítette Jonest, hogy egyen salátát és viseljen sapkát, szerinte kövér és kopasz, és azzal fenyegette, hogy más szeretőket keres, akik majd teherbe ejtik.

A férfi korábban így nyilatkozott a bíróságon: 

Miután a bántalmazás elkezdődött, az állandó lekicsinylés hatására értéktelennek éreztem magam. Eltorzult a magamról alkotott képem, és alacsony volt az önbecsülésem – még mindig így érzem magam bizonyos mértékig.

„Rendszeres zúzódások voltak a testemen ugyanis, Sarah rúgott, harapott, karmolt. Nagyon stresszeltem, amikor felkerestem a háziorvosomat, mert attól féltem, hogy Sarah rájön, és tovább ver. Mivel Sarah nem engedett enni - "kövér, büdös nyavalyának" hívott -, paranoiás lettem az ételtől – vallotta  a megtört férfi.

Gareth úgy véli, hogy egy nő is lehet bántalmazó, és fontos, hogy ezt a társadalom is elismerje.

A nők lehetnek bántalmazók, a közvélemény és a narratíva megváltoztatása kulcsfontosságú. Ugyanis a társadalom megbélyegzi a férfiakat azzal kapcsolatban, hogy őket nem tekinti családon belüli erőszak áldozatainak.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről