Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Egymilliárd forint értékű bort engedett ki egy nő tartályokból egy borospincében

borospince
Képünk illusztráció!
Fotó: robertharding via AFP
Vágólapra másolva!
Egy spanyolországi borászat pincéjében egy nő bosszúból kiengedett a tartályokból mintegy 60 ezer liter kimagasló minőségű bort, az okozott kár meghaladhatja a 2,5 millió eurót (csaknem 1 milliárd forint).
Vágólapra másolva!

Az eset még februárban történt a Madridtól 150 kilométerre északra fekvő Castrillo de Duero településen. Az elkövetőt, aki a borászat korábbi alkalmazottja volt, pénteken vették őrizetbe - jelentette a spanyol média.

A nő azért állt bosszút, mert korábban elbocsátották a Bodegas Cepa 21 nevű ismert borászattól. 

A vállalkozást vezető José Moro azt mondta: megkönnyebbülést érez, amiért a tettest elfogták, de továbbra sem érti, hogyan követhetett el valaki ekkora szentségtörést.

Szomorú, hogy a szétlocsolt bor örökre elveszett, és nem élvezhette senki. A borászatnak okozott anyagi kárról nem is beszélve

- tette hozzá keserűen Moro.

Biztonsági kamerák felvétele szerint a nő hajnalban tört be a borászat pincéjébe, ahol láthatóan nagy helyismerettel közlekedett, és kevesebb mint egy perc alatt kinyitott öt bortartályt.

Korábban arról is írtunk, hogy egy 43 éves nő egy győri hotelben kezdett rongálni, miután kirúgták onnan. Mindent összetört, ami a keze ügyébe került. Az épületben feldöntött több tárgyat, a földre söpört egy számítógép-monitort és egy billentyűzetet. 

Összesen kétszázezer forint kárt okozott.

Elégedetlen volt a vizsgaeredményével a konstancai egyetem egyik hallgatója, amit számon is kért a tanártól, majd bosszúból felgyújtotta őt.

Több, mint félmilliós kárt okozott egy általa már félig felépített házban egy férfi, miután a megrendelő nem fizette ki neki a teljes munkadíjat, mert a munkát csak részben végezte el. A vállalkozó bosszúból lerombolta a házat.

Egy frissen elvált férfi annyira nem akarta, hogy felesége kapja meg eddig közös lakásukat, hogy inkább lenyelte annak kulcsát
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről