Árad a Duna Pozsonynál

Duna,Pozsony
Fotó: Štefan Puškáš
Vágólapra másolva!
Jelentős vízszintemelkedést regisztráltak az elmúlt 24 órában a Duna szlovákiai szakaszán.
Vágólapra másolva!

Jelentős vízszintemelkedést regisztráltak az elmúlt 24 órában a Duna szlovákiai szakaszán

 - számolt be róla a Paraméter hétfőn. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) szerint a folyó felső szakaszának szintje várhatóan kedd reggelig stabilizálódik, majd ismét emelkedik.

Dévénynél délelőtt 10 órakor a vízszint magassága elérte az 581 centimétert 

- tájékoztattak. Pozsonyban jelenleg 640 centiméter a víz állása, a Duna szlovákiai szakaszának középső részén, Medvénél 597 centimétert, Komáromban 493 centimétert, Párkányban pedig 400 centimétert mértek. Hétfőn víz alá került egy pozsonyi kerékpárút is.

A jelenlegi feltételezések alapján a dévényi állomáson 670 centiméteres, Pozsonyban 720 centiméteres tetőzésre számítunk szerdán a délutáni órákban

- közölte az intézet. Medvén körülbelül 670 centiméteres szinten várható a csúcspont szerdán a kora esti órákban. „Mindhárom állomáson az árvízvédelmi figyelmeztetés első fokozatát meghaladó szintre számítunk” - figyelmeztettek. 

Komáromban és Párkányban várhatóan csütörtökön tetőzik majd a Duna.

A helyzetet folyamatosan figyelemmel kísérjük

- zárták.

Nemrég kigyulladt egy hajó a Dunán Pozsonyban. Egy idős kajakos pedig Németországból indulva evezett volna a Fekete-tengerig kajakkal, de a városnál felborult a hajója és meghalt. Egy éve a pozsonyi Lanfronconi hídhoz riasztották a szlovák rendőröket, miután holttestet találtak alatta a folyóparton.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!