Elkezdődhet: amerikai hadihajó indult az oroszok után

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Az orosz haditengerészet hajói hivatalos látogatáson tartózkodnak Kubában. Utánuk egy amerikai tengeralattjáró is megérkezett a szigetre.
Vágólapra másolva!

Az orosz haditengerészet hajói, amelyek június 12-én érkeztek Havanna kikötőjébe, ismét felkeltették a helyi lakosok figyelmét.

A Sierra Maestra mólóján június 14-én összegyűlt emberek saját szemükkel akarták látni az orosz Északi Flotta csapásmérő csoportját, amelynek legénysége hivatalos látogatásra érkezett a szigetre. 

Június 15-én a kubaiaknak lehetőségük lesz meglátogatni az orosz hajókat.

Egy amerikai tengeralattjáró is megérkezett Kubába, az ország délkeleti részén, a Guantanamo-öbölben lévő amerikai haditengerészeti támaszpontra.

Carlos Fernandez de Cossio kubai külügyminiszter-helyettes elítélte az amerikai tengeralattjáró látogatását, a diplomata szerint a szigetország hatóságai tudtak az amerikai tengeralattjáró érkezéséről, mivel Washington előzetesen értesítette a kubai vezetést. A tisztviselő mindazonáltal bírálta az amerikai akciót.

"Nyilvánvalóan nem tetszik nekünk, hogy a területünkön tartózkodik és a vizeinken áthalad egy olyan hatalom ilyen hadieszköze, amely hivatalosan is gyakorlatilag ellenséges politikát folytat Kubával szemben" - írja a lenta.ru.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről