Semmi jóval nem kecsegtet az élő Nostradamus jóslata

Vágólapra másolva!
Egy férfi, akit az "élő Nostradamusnak" neveznek, azt állítja, hogy "a legrosszabb még hátravan", és legutóbbi interjújában azt sugallta, hogy a világ a harmadik világháború szélén van és egy apróság is elindíthatja azt.
Vágólapra másolva!

A 36 éves Athos Salomét, aki egy brazil parapszichológus, gyakran nevezik látnoknak meglátásai és jóslatai pontossága miatt, miután korábban megjósolta a koronavírus világjárványt, Elon Musk Twitter-felvásárlását és még II. Erzsébet királynő halálát is. Az élő Nostradamusnaknevezett férfi arra figyelmeztet, hogy "egy kis incidens" is félelmetes események sorozatát indíthatja el.

Egy interjúban elmondta hogy a jelenlegi hadviselésben nagy eséllyel történhetnek félreértések amik eszkalációhoz vezethetnek. Kifejtette, hogy 

a Dél-kínai-tengerhez hasonló régiókban zajló konfliktusok és az Oroszország határai mentén történő katonai hadműveletek olyan jelek, amelyek egy közelgő, nagyobb léptékű konfrontációra utalnak.

Salomé arra figyelmeztet, hogy a Kína és a Fülöp-szigetek közötti, a Dél-kínai-tenger vitatott vizei miatti közelmúltbeli összecsapások tovább fokozták a már amúgy is nagy feszültséget, és a régiót a konfliktusok melegágyává tették.  

Hozzátette, hogy Oroszország megerősíti jelenlétét a határai mentén, miközben a NATO fokozza az Ukrajnának nyújtott támogatás mértékét. Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. Közben Észak-Korea interkontinentális ballisztikus rakétakísérletei fokozzák az Egyesült Államok és a szövetségesek védelmi és éberségét - mondta. Kim Dzsong Un erői áprilisban egy "szupernagy robbanófejet" teszteltek az észak-koreai állami média szerint.

Mivel a kiberhadviselést a kormányok és a kritikus infrastruktúrák megzavarásának stratégiájaként azonosították, Salomé arra figyelmeztetett, hogy egy jelentős kibertámadás képes "egész nemzeteket megbénítani ", rámutatva az elektromos hálózatok, a pénzügyi intézmények és a kommunikációs hálózatok sebezhetőségére. Korábban írtunk arról, hogy egyre több a zsarolóvírus-támadás, és egész kórházakat is megbéníthat egy ilyen támadás.

Salomé hangsúlyozta a mesterséges intelligencia fegyverekbe való integrálásának veszélyét a hatékonyság és pontosság javítása érdekében. A fegyverkezési versenyben a rakéták és a lézerfegyverek terén elért fejlesztések is a mesterséges intelligenciára öszpontosítottak.

Elmondta, hogy olyan korszakhoz közeledünk, amelyben a technológia jelentős szerepet játszik a konfliktusokban. A mesterséges intelligencia egyre inkább a védelmi célokat szolgáló fegyverrendszerek szerves részévé válik. Arról is beszélt, hogy a legrosszabb még hátravan és a nemzetközi együttműködés és a folyamatos párbeszéd elengedhetetlen a katasztrófa vagy akár a harmadik világháborúhoz hasonló forgatókönyv elkerülése érdekében. Salomé azonban kihangsúlyozta, hogy ő csak előrejelzések tesz, nem jósol, és bírálta a szenzációhajhászást, amely gyakran torzítja kijelentéseit.

Az előrejelzések nem kőbe vésett, hanem lehetséges eredmények, amelyek megváltoztathatók. A hangsúlyt a megoldásokra és a konfliktusok megelőzésére kell helyeznünk

 - írja a Daily Mail.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről