Tíz napra eltűnt egy túrázó a kaliforniai hegyekben, egy puma is üldözőbe vette

Vágólapra másolva!
Egy amerikai férfi eltévedt a kaliforniai hegyekben és 10 napig bogyókon élt, hogy túlélje. Lukas McClish senkit sem értesített a tervezett háromórás túrájáról, amely több mint egyhetes megpróbáltatássá vált.
Vágólapra másolva!

A 34 éves Lukas McClish tíz napra eltűnt és a családja se tudta, hova lett a férfi. McClish elmondta, hogy június 11-én reggel túrázni indult és eltévedt.

Nem vittem magammal semmit, csak egy zseblámpa és egy összecsukható olló volt nálam, mert azt hittem, hogy csak egy háromórás túrát teszek munka előtt

 - mondta. McClish egy interjúben beszélt a Santa Cruz-hegységben szerzett tapasztalatairól. Mivel nem szólt senkinek a terveiről, így csak június 20-án délután találták meg a bajba jutott túrázót. Beszámolt róla, hogy 

a bakancsában gyűjtött vizet, hogy ne halljon szomjan és csak bogyókat evett a teljes idő alatt.

Mesélt arról is, hogy egy puma is elkezdte követni - de a vadmacska nem támadt rá. Egy nedves levelekből épített "ágyon" aludt, időnként segítségért kiabált, és azon gondolkodott egész nap, hogy mit fog enni. McClish leírta, hogy eltűnése első öt napján folyamatosan burritóra és tacora vágyott. 

Egész idő alatt, amíg odakint voltam, jól éreztem magam - nem aggódtam

McClish családja a férfi eltűnését jelentette a helyi seriffhivatalnak, akik több tucat rendőrtiszt, valamint a Boulder Creek környéki elsősegélynyújtók bevonásával megkezdték az eltűnt túrázó felkutatását. A hivatal több drónt is bevetett, hogy megtalálja a férfit a sűrű, erdős területen. Napokig tartó keresés után végül az emberek meghallották McClish segélykiáltásait - áll a Santa Cruz megyei seriff hivatalának közleményében. A seriffhivatal közleménye szerint McClish nem szenvedett súlyos sérüléseket - írja a Guardian.

Körülbelül 10 napig élt a vadonban, a patakból ivott és vadon termő bogyókat evett

 - mondta a szóvivő. Korábban arról is beszámoltunk, hogy túrázás közben összeesett és meghalt egy nő Coloradóban. Írtunk róla, hogy egy fiatal mérnök tragikus körülmények között meghalt skóciai álomnyaralása közben. Norvégiában mentőakciót hajtottak végre egy turista miatt, aki kizuhant egy tengerjáró fedélzetéről. Június elején arról írtunk, hogy a halálba zuhant egy férfi a világhírű híres norvég szikláról. Thaiföldön pedig kajakozás közben meghalt egy brit turista.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről