Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Patrióták Európáért: Olyan programot kell létrehoznunk, amilyet választóinknak megígértünk - videó

Andrej Babis az új európai politikai tömörülés megalakításáról Orbán Viktorral és Herbert Kickllel tartott sajtótájékoztatót
Fotó: Facebook / Orbán Viktor
Vágólapra másolva!
Az európai jobboldali pártok újonnan alakuló frakciójában olyan programot kell létrehoznunk, amilyet választóinknak megígértünk - jelentette ki a korábbi cseh kormányfő, az ANO párt elnöke vasárnap Bécsben.
Vágólapra másolva!

Andrej Babis az új európai politikai tömörülés megalakításáról Orbán Viktorral és Herbert Kickllel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével tartott sajtótájékoztatón azt mondta: 

Céljuk egy olyan Európa, amely tiszteletben tartja tagállamai szuverenitását, szigorúan védi a külső határokat, és támogatja a fenntartható és igazságos környezetvédelmi politikát.

Andrej Babis az új európai politikai tömörülés megalakításáról Orbán Viktorral és Herbert Kickllel tartott sajtótájékoztatót
Fotó: Facebook / Orbán Viktor

Az együttműködés nyitott minden hasonlóan gondolkodó párt és egyén előtt - hangsúlyozta a politikus, akinek korábbi pénzügyminiszteri és miniszterelnöki munkáját Orbán Viktor is méltatta. Andrej Babis leszögezte: 

Közösen erősebb és ellenállóbb Európát lehet létrehozni, amely képes arra, hogy hatékonyabban megvédje összes polgárának érdekeit.

A cseh politikus - akit Herbert Kickl úgy mutatott be, mint minden bizonnyal Csehország következő miniszterelnökét - kifejtette, a kulturális identitás megőrzése mellett az európai országokban fontos minden egyes tagállam szuverenitásának erősítése. 

Olyan Európai Unióra törekszünk, amely független nemzetállamokból áll és nem egy Brüsszel által uralt föderáció 

- mondta.

Radio debate ahead of the second round of the Czech Republic's presidential election
Andrej Babis
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2023 Anadolu Agency

Az együttműködő pártok elhatározták, hogy megoldják az illegális migráció problémáját. Az Európai Unió nemrégiben elfogadott paktumát meg kell változtatni. 

Az európai polgárok biztonsága és jóléte érdekében olyan szabályozást kell kidolgozni, amely védi az országhatárokat, felszámolja az embercsempészek hálózatát, kiutasítja azokat az embereket, akiknek nincs joguk az adott országban tartózkodniuk - hangsúlyozta a cseh pártelnök. Hozzátette: 

Minden tagállamnak önálló joga dönteni arról, ki élhet az adott országban.

Andrej Babis hangsúlyozta, az EU környezetvédelmi politikájának jobban tekintetbe kellene vennie a gazdasági fejlődést annak érdekében, hogy ne veszélyeztesse a közösség versenyképességét. Technikailag alátámasztott, gazdaságilag életképes, szociálisan igazságos megoldásokat kell találni. 

A cseh politikus ezért a robbanómotorok tiltásának eltörlését és az EU energetikai függetlenségének támogatását javasolta, valamint azt, hogy valamennyi energiatechnológia egyforma elbírálás alá kerüljön.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről