A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fegyverrel fenyegetőzött egy férfi Bécsben, a rendőrök agyonlőtték

Vágólapra másolva!
Egy férfit lelőttek egy nagyszabású rendőri akció során Bécsben tegnap este. A férfi korábban fegyverrel fenyegette meg a rendőröket. A rendőrség egyelőre még nem adott tájékoztatást a bűncselekmény indítékáról.
Vágólapra másolva!

A férfi személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de egy 39 éves osztrák állampolgárról van szó.

A fegyvert, amellyel a férfi a rendőrökre célzott, később megtalálták. A férfi illegálisan birtokolta a fegyvert, amely a rendőrség szerint egy AK47-es másolata volt.

Rendőrökre célzott az udvaron

A rendőrség legutóbbi jelentésében további részleteket közölt az események lefolyásáról. A rendőrséghez tegnap este tíz körül több hívás is érkezett, hogy a Kapaunplatzon egy férfit tartózkodik, akinél kés és fegyver van és járókelőket fenyeget. Mire a rendőrök kiérkeztek, a férfi egy lakásba menekült. 

A kommandósok körbevették az épületet és megláttak egy férfit fegyverrel a harmadik emeleti erkélyen, az épület belső udvarán.

Miután a férfi a rendőrökre és a mentősökre célzott és nem reagált a felszólításra, agyonlőtték. A rendőrség több robbanószerkezetet is talált a lakásban.

A nyomozást jelenleg a bécsi bűnügyi hivatal vezeti, boncolást rendeltek el. Ennek során azt is meg fogják állapítani, hogy a férfi fogyasztott-e alkoholt vagy kábítószert. A rendőrség jogos fegyverhasználatát is vizsgálják - írta a wien.orf.

Fegyverrel fenyegetőző férfit lőttek agyon a rendőrök Párizs belvárosában is. Sajtóértesülések szerint a férfi kézifegyvert szegezett egy kutyára, majd a felé közeledő két járőr ellen fordult, fegyverével fenyegetve őket. A két rendőr ekkor tüzet nyitott, összesen négy lövést adtak le, a támadó a gyors orvosi segítség ellenére belehalt a sérüléseibe.

Pár napja arról is írtunk, hogy egy éles eszközzel támadt egy taxisofőrre egy 48 éves brit férfi Mallorca fővárosában, Palmában, majd amikor a sofőr kimenekült az autóból, a férfi ellopta a telefonját. A rabló ezután felszállt egy buszra, és a fegyverével az utasokat fenyegette, ezért végül a buszt ki kellett üríteni.

Egy testvérpárral szemben akartak intézkedni a rendőrök Veszprém vármegyében is, de a helyszínen az apa fogadta őket egy fegyverrel és közölte velük, hogy ha kell, le is lövi őket, de megvédi a gyerekeit. A férfit letartóztatták, hivatalos személy elleni erőszak miatt kell felelnie.

Májusban arról is beszámoltunk, hogy fegyverrel érkezett a középiskolába egy amerikai diák, majd a rendőrök ellen fordult, ezért agyonlőtték.

Korábban arról is írtunk, hogy tüzet nyitott egy tanuló a társaira, egy 6. osztályos diákot megölve és 5 embert - köztük diákokat és egy iskolai alkalmazottat - megsebesítve. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!