Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Fekete mágia miatt tartóztattak le egy államtitkárt a Maldív-szigeteken

Vágólapra másolva!
A Maldív-szigeteki rendőrség csütörtökön közölte: őrizetbe vették a környezetvédelmi államtitkárt, akit a helyi média szerint azzal vádolnak, hogy fekete mágiát alkalmazott Mohamed Muizzu elnök ellen.
Vágólapra másolva!

Fatimat Samnaz Ali Szalimot, az indiai-óceáni szigetország környezetvédelmi, éghajlatváltozási és energiaügyi államtitkárát vasárnap állították elő két másik emberrel együtt a fővárosban, Maléban - közölte a rendőrség.

Az államtitkárt a nyomozás idejére előzetes letartóztatásba helyezték.

A Sun című helyi lap szerint Samnaz asszony fekete mágiát űzött, amelynek célpontja Muizzu elnök volt. A rendőrség az értesülést nem erősítette meg, de nem is cáfolta. A szigetországban, ahol az iszlám államvallás, kétféle törvénykezés van életben. A büntetőtörvénykönyv nem üldözi a boszorkányságot, de ez a cselekmény a saría (iszlám törvénykezés) szerint hathónapi elzárással büntethető.

A szigetország lakói gyakran fordulnak a hagyományos szertartásokhoz abban a meggyőződésben, hogy a segítségükkel előnyre sikerült szert tenniük, illetve rontást hozhatnak az ellenségeikre.

Tavaly Manaduban egy 62 éves nőt három szomszédja halálra késelt, miután fekete mágiával vádolták meg. 2012-ben a rendőrség megtorlóintézkedéseket hozott egy ellenzéki tömeggyűlés résztvevői ellen, melynek szervezetőit azzal vádolták meg, hogy kakassal akartak rontást hozni az irodáikban házkutatást végző rendőrökre.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, márciusban feltételezett boszorkánydoktort tartóztattak le a dubai repülőtéren. Majomkéz, élő kígyó és más, fekete mágiához használt tárgy került elő a bőröndjéből. Korábban pedig arról is írtunk, hogy brutálisan megölt egy politikust egy toplistás énekesnő, aki a férféjel tartott boszorkányszeánszokat. Tavaly pedig egy brit egyetemen furcsa szakot indítottak el: Mágia és okkult tudományok mesterképzést

Sokan nem hisznek a boszorkányságban, de egy nagy, globális tanulmány szerint mégis van a világon egymilliárd ember, aki hisz. A felmérés szerint a boszorkányságba vetett hitünk nagyban attól függ, hogy hova születtünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről