Felrobbant egy katonai lőszerraktár Csádban, többen meghaltak - fotó

Vágólapra másolva!
Emberek haltak meg és többen megsérültek, miután tűz ütött ki egy lőszerraktárban Csádban, ami nagy robbanásokat okozott - közölték magas rangú kormányminiszterek. A helyiek szerint a robbanásokat kilométrerekről is hallani lehetett.
Vágólapra másolva!

Koulamallah Abderaman csádi külügyminiszter elmondta, hogy a tűz a főváros, N'Djamena Goudji körzetében lévő katonai raktárban keletkezett. Mahamat Idriss Déby elnök részvétét fejezte ki az áldozatoknak és családtagjaiknak, anélkül, hogy az áldozatok számát pontosította volna. 

A közösségi médiában megosztott felvételeken hatalmas tűz látható.

A helyiek szerint a robbanásokat kilométrerekről is hallani lehetett.

Az AFP hírügynökségnek dolgozó újságírók szerint a lángok miatt több robbanás is történt.

Mindenféle kaliberű lőszer robbanásait lehetett hallani

 - mondta az ügynökségnek egy névtelenséget kérő francia tisztviselő. Egy helyi lakos a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy három sebesültet látott az utcán, egy másik pedig azt, hogy a szomszédja meghalt.

Fire triggers blasts at ammunition depot in Chad’s capital
Felrobbanó lőszeresládák hangjára ébredtek a helyiek Csádban. Fotó: Anadolu - AFP 

A házunk úgy remegett, mintha valaki minket lőtt volna. Amikor kimentünk a házból láttunk egy nagy tüzet a katonai táborban, füstöt és robbanásokat is

 - mondta egy helyi lakos. Abderaman külügyminiszter és kormányszóvivő a robbanások után nyugalomra szólította fel a lakosságot. A tűz oka egyelőre nem ismert, az elnök vizsgálatot ígért - írja a BBC.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a pusztító erdőtüzek miatt rendkívüli állapotot hirdettek Új-Mexikóban, emellett óriási erdőtüzek pusztítanak Los Angelesnél és már több mint 12 ezer hektárt perzseltek fel a lángok. Arról is írtunk, hogy hol-mire számíthat, aki most megy nyaralni: Erdőtüzek, hőhullámok, természeti csapások. Korábban beszámoltunk arról is, hogy Görögországot a hatalmas hőség és tűzvész után még egy földrengés is sújtotta. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről