Állatvédők megrongálták III. Károly első hivatalos portréját

Vágólapra másolva!
Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, nemrég felavatták a brit uralkodó új portréját. Az egy évvel ezelőtti koronázás óta ez az első hivatalos festmény III. Károly királyról. Jonathan Yeo munkáját az Animal Rising aktivistái rongálták meg kedden egy londoni galériában.
Vágólapra másolva!

Alighogy felavatták Károly király első hivatalos portréját a Buckingham-palotában, máris megrongálták a festményt az Animal Rising aktivistái

 - írta meg a Mirror. A hatalmas, 2,6 méter magas és 2 méter széles alkotás az egyik legelismertebb kortárs brit portréművész, Jonathan Yeo munkája.    

A művet a 75 esztendős uralkodó - hitvese, Kamilla társaságában - személyesen leplezte le május közepén.

A festmény, amely a brit hadsereg egyik alakulata, a Welsh Guards vörös díszegyenruhájában, ugyancsak a vörös különböző intenzív árnyalataiban játszó háttér előtt ábrázolja a királyt, négy évig készült. Ezt az alkotást rongálták meg kedden aktivisták egy londoni galériában. Az Animal Rising közleménye szerint kedden dél körül két tagjuk bement a Philip Mold galériába, és papírokat ragasztottak a festmény tetejére.

Az egyik poszterrel a király arcát Wallace-szal takarták le a népszerű Wallace és Gromit brit stop-motion animációs vígjátékból.

 A másikon egy beszédbuborék volt, amire ezt írták:

Csak semmi sajt, Gromit. Nézd meg, micsoda kegyetlenség van az RSPCA farmokon!

Az aktivisták úgy fogalmaztak, megpróbálták felhívni a figyelmet egy 45 farmot érintő vizsgálatra. Azt állították, hogy az incidens pusztán könnyed akció volt: a király Wallace és Gromit karikatúrák iránti szeretetére és az RSPCA farmok királyi védőszentjeként való státuszára játszottak rá.

A súlyos beteg brit uralkodó és a királyné fontos látogatásra készül július közepén: Guernsey-re először látogatnak el királyként és királynőként. Az Őfelsége tiszteletére rendezett - évszázados hagyományokkal rendelkező szertartást - a St Peter Port-i tengerparton tartják majd. szó lesz a helyi élelmiszertermelés és a biológiai sokféleséggel kapcsolatos kezdeményezések népszerűsítése érdekében folyó munkáról is. Sir Richard McMahon, Guernsey bírósági végrehajtója elmondta: 

Nagy megtiszteltetés lesz Károlyt és Kamillát először királyként és királynőként a Bailiwickben üdvözölni, egy évvel a koronázás után.

Lyndon Trott főminiszter a következőt nyilatkozta: 

Alig várjuk, hogy bemutathassuk a környezetvédelmi erőfeszítések támogatására és a fenntarthatóság előmozdítására irányuló kezdeményezéseinket számos ágazatban.

A királyi pár egy nappal korábban, július 15-én Jersey-re látogatnak majd el. A minap újabb hírek érkeztek az uralkodóról: Károly király szomorú amiatt, hogy eddig még csak egyszer látta Harry herceg gyerekeit, Archiet és Lilibetet. Úgy döntött, nem videochat-en szeretné tartani a kapcsolatot velük, szeretné, ha meg tudná jobban ismerni az unokáit, ha tetszik a fiának, ha nem. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!