Folyóba fulladt egy felvidéki testvérpár

Garam, Garam folyó, fulladás, áradás,
Kutyákkal keresték a fiatalokat
Fotó: JOJ TV
Vágólapra másolva!
Hét fürdőzőt ragadt magával a Garam folyó a hétvégén, öt embert sikerült partra segíteni, de két fiatal eltűnt. Holttestüket négy nap után találták meg.
Vágólapra másolva!

Hét fürdőzőt ragadott el a Garam folyó Felvidéken, egy magyarlakta községnél, a helyszínre kiérkező mentőknek öt személyt sikerült megtalálniuk és a partra segíteniük. Egy 20 és egy 22 éves fiatalember viszont eltűnt a víz felszíne alatt.

 Négy nap kutatás után megtalálták a testvérek holttestét 

- írta a Ripost. 

A tragédia június 8-án szombaton történt, amikor egy hétfős fiúcsoport úgy döntött, úsznak egyet a Garam folyóban. Nem ez volt az első alkalom, hogy a baráti társaság a folyóhoz ment fürdeni. Egyik pillanatban még felhőtlenül úszkáltak, a másikban pedig hirtelen már az életükért harcoltak. A tragédiát az okozta, hogy az árvizek után nagyon magas volt a vízszint, és erős volt a sodrás - mondta később Berek Sándor, a speciális kutyás mentőszolgálat munkatársa.

Öt fiúnak sikerült élve kijutnia a vízből, kettőt elnyelt az erős sodrás. 

A 20 és 22 éves eltűnt fiatalok testvérek voltak. A családjuk le van sújtva a történtek óta. A két fiút utoljára a vízben látták, pár méterre a parttól, majd elmerültek, és többé nem bukkantak elő. 

Végül négy nappal az eset után, június 11-én a tűzoltók megtalálták mindkét férfit, sajnos már egyikük sem élt. Holttestüket a Zselízhez tartozó Szodó városrész közelében húzták ki a folyóból - írta a lap. 

Csaknem abban az időben történt egy másik tragédia is, egy hatéves kislány fulladt vízbe a szlovákiai Pohorelá községben, őt is a megáradt Garam folyó ragadta el. A kislány a folyó partján játszott, amikor beleesett a vízbe, holttestét kilométerekkel arrébb találták meg a szlovák hatóságok.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről