Forró kocsiban hagyta a gyerekét egy férfi, felháborító ítélet született

meleg, forróság, autó, lehűlés, hőség, szenvedés a melegtől
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2021 DimaBerlin/Shutterstock. No use without permission.
Vágólapra másolva!
A vád szerint a férfi házassága boldogtalan volt és szabadulni akart, ügyvédei szerint azonban szerető apa volt, a gyereke halála pedig véletlen baleset.
Vágólapra másolva!

Tíz évvel azután, hogy gyermeke meghalt egy felforrósodott autóban vasárnap kiengedték a börtönből a Georgiai állambéli Justin Ross Harris-t, akit 2016. decemberében ítéltek el. 

A vád szerint a férfi, aki webfejlesztőként dolgozott, 2014. június 18-án reggel elfelejtette kitenni 22 hónapos kisfiát, a bölcsődében. Ehelyett egyenesen a  munkahelyére hajtott, és a gyermeket az autósülésben hagyta. A gyerek meghalt a felforrósodott terepjáró hátsó ülésén, - mint kiderült, az autóban 80 fokos volt a hőmérséklet.

A vád azt állította, hogy Harris boldogtalan volt a házasságában, és 

azért ölte meg a fiát, hogy szabad lehessen. 

Bizonyítékokat mutattak be a házasságon kívüli szexuális tevékenységéről, beleértve azt, hogy szexuális tartalmú üzeneteket és fotókat váltott nőkkel és lányokkal, és néhányukkal szex céljából találkozott is. 

A védelem szerint a férfi szerető apa volt, és a fia halála tragikus baleset volt.

Harris perét nagy sajtóérdeklődés követte, emiatt 

a bíró nem is tudott Atlantában esküdtszéket felállítani, a pert áthelyezték csaknem 500 kilométerrel messzebb, Brunswickba. 

Harrist akkor nyolc vádpontban, köztük szándékos emberölésben találták bűnösnek, a bíró életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte feltételes szabadlábra helyezés nélkül, valamint további 32 év börtönbüntetésre más bűncselekmények miatt - ez egy 16 éves lány ellen elkövetett többszöri szexuális bűncselekmény volt. 

Az állam azonban 2022 júniusában hatályon kívül helyezze a gyilkossági és gyermekkínzási ítéletet, mondván, hogy az esküdtszék olyan bizonyítékokat látott, amelyek "rendkívül és tisztességtelenül károsak" voltak. Mivel a szexuális bűncselekmény miatti büntetését is letöltötte, vasárnap Harrist kiengedték a börtönből. (CBS News)

A felforrósodott autó miatti balesetekről az Origo is több alkalommal írt, Nyíregyházán egy kétéves kislányt mentettek meg a rendőrök, Veszprémben ugyancsak a rendőrök mentettek meg egy gyereket, akit a szülei egy üzlet előtt hagytak az autóban, de az egyik legmegrázóbb eset az volt, amikor 2022-ben egy gyermekeket  szállító buszban felejtettek egy négyéves tomajmonostori kislányt, aki később a kórházban meghalt. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!