A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

"Francia katona, meghalt Ukrajnában" feliratú, öt koporsót tettek az Eiffel-torony alá

Quai Jacques-Chirac, 2024. június 1, öt koporsó, Eiffel-torony
Fotó: LP/Paul ABRAN
Vágólapra másolva!
Nemzeti zászlóval takarták le. Három embert letartóztattak.
Vágólapra másolva!

Az Eiffel-torony alkalmazottai fedezték fel az öt fakoporsót az Eiffel-torony lábánál szombat reggel - írta a Le Figaro, ahol ez vezető hírként szerepelt vasárnap délután.

A koporsókat francia zászlóval borították, amelyen egy „Ukrajnában megölt francia katonák” feliratú transzparens volt olvasható 

- mondta egy rendőrségi forrás a Le Figaro című lapnak, megerősítve a Le Parisien információit. A koporsók üresek voltak.

A koporsókban csak gipsz volt.

 Az akció mögött álló három személyt - a koporsók szállítására használt furgon sofőrjét és két társát, akik egy Berlinbe tartó buszon készültek Németországba utazni - megtalálták és őrizetbe vették. A Le Figaro információi szerint a három őrizetbe vett személy bolgár, ukrán és német. A kihallgatás során a sofőr azt mondta a nyomozóknak, hogy előző nap érkezett Bulgáriából, és 40 eurót kapott azért, hogy a személyeket és a rakományt leszállítsa. A párizsi ügyészség nyomozást indított. 

A különös akcióval vélhetően Macron háborúpárti politikája ellen tiltakoztak, de erre vonatkozó megerősített információ egyelőre nincs. Ha kiderülnek a részleteket, beszámolunk róla.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!