Portugália
ÉLŐ
Szlovénia

Itt van Fehéroroszország drámai válasza az ukrán fenyegetésre

drón
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
A Reuters jelentése szerint Fehéroroszország további légvédelmi egységeket telepített az ukrán határra, hogy megvédje a "kritikus infrastrukturális létesítményeket" a térségben megnövekedett ukrán dróntevékenység miatt - közölte szombaton egy fehérorosz katonai parancsnok.
Vágólapra másolva!

Fehéroroszország, amely Oroszország szövetségese az Ukrajnával vívott háborúban, a hét elején közölte, hogy lelőtt egy drónt, amely illegálisan lépte át a határt Ukrajna felől, "hogy információkat gyűjtsön a fehérorosz határ menti infrastruktúráról".

A határ közeli légtérben továbbra is feszült a helyzet - közölte szombaton Andrej Szeverincsik, a fehérorosz légvédelmi erők parancsnoka.

"Készek vagyunk határozottan felhasználni minden rendelkezésre álló erőt és eszközt, hogy megvédjük területünket és a Belarusz Köztársaság lakosságát az esetleges provokációktól" - áll a fehérorosz védelmi minisztérium Telegram-csatornáján közzétett nyilatkozatban.

Ukrajna, lövészet, lőgyakorlat, katona
Ukrán katona lőgyakorlaton.
Fotó: AFP/Roman Pilipey 

 

A fehérorosz védelmi minisztérium korábban szombaton közölte, hogy olyan információk birtokában van, amelyek szerint Ukrajna több csapatot, fegyvert és katonai felszerelést szállított a Fehéroroszországgal határos északi Zsitomír régióba.


Ukrajna egyelőre nem kommentálta a fenti fehérorosz állításokat - írja a Reuters.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről