Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Brutális ukrán veszteségek a fronton

tüzelőskép,ukrajnaiháború,ukrajnaiháborútűz,
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Ukrajna az elmúlt nap folyamán 270 katonát veszített az orosz Északi harccsoport bevetési területén - közölte az orosz védelmi minisztérium közleményében.
Vágólapra másolva!

"Az orosz Északi harccsoport egységei az ukrán fegyveres erők 42. és 57. gépesített dandárjának, valamint a 105. területvédelmi dandárnak a Harkovi területen lévő Neszkucsnoje, Volchansk és Liptsy  közelében lévő csapatait és felszerelését támadta. Az ellenség 270 katonát veszített" - áll a közleményben.

Az ukrán hadsereg emellett egy harckocsit, négy gépjárművet, egy amerikai gyártmányú M109 Paladin 155 mm-es, egy 2A65 Msta-B 152 mm-es és három D-30 122 mm-es tüzérségi löveget veszített.

 

tüzelőskép,ukrajnaiháború,ukrajnaiháborútűz,
Fotó: AFP

Az orosz Dnyepr harccsoport az elmúlt nap folyamán kb. 100 ukrán katonát likvidált, és megsemmisített egy tábori lőszerraktárt.

Az orosz minisztérium szerint az orosz hadsereg "felszabadította" a Donyecki Népköztársaságban lévő Shumij települést, és javította taktikai pozícióit, vereséget mért az ukrán fegyveres erők 41. gépesített dandárjának és a 109. területvédelmi dandárnak az erőire a Donyecki Népköztársaság több településén.

Emellett az orosz Nyugati harccsoport egységei az elmúlt nap folyamán előnyösebb pozíciókba vonultak, és vereséget mértek hét ukrán dandárra - írja a TASZSZ az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről