Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia

Harry herceg fontos bizonyítékokat semmisített meg, most bajban van

Vágólapra másolva!
A királyi család felszólította Harry herceget, hogy próbálja meg visszaszerezni a törölt üzeneteket, amelyek a bíró szerint perdöntőek lehetnek a család NGN-nel folytatott jogi ügyében.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Harry herceg még a Spare (Tartalék) című könyvével vívta ki a közvélemény ellenszenvét. Mint ismert, Harry korábban meglehetősen vad életet élt, a Spare (Tartalék) című könyvében például elmesélt egy kínos sztorit arról, amikor Courteney Cox házában varázsgombát fogyasztott, majd hallucinációi lettek. A memoárjában az angol királyi család titkairól is beszámolt. Többek között keményen szidta bátyját, és nyilvánosságra hozta azokat a sérelmeit, amiket a mai napig nem tudott elfeledni.

A 39 éves Harry azt állítja, hogy az NGN-nek dolgozó újságírók és magánnyomozók célkeresztjébe került. A kiadó tagadja, hogy törvénytelen dolog történt volna a Sunnál.

Sussex hercegét most arra kötelezték, hogy magyarázatot adjon, miért törölte a Spare írójával folytatott beszélgetéseket a memoár kiadása után, holott azok relevánsak lehetnek a Sun kiadó ellen folytatott jogi vita szempontjából. 

Harry herceget felszólították, hogy próbálja meg visszaszerezni az üzeneteket, ügyvédeit pedig arra utasították, hogy kutassák át 2005-től 2023-ig terjedő időszakban a herceg sms-eit, WhatsApp-üzeneteit és e-mailjeit. Anthony Hudson a News Group Newspapers (NGN) képviseletében "ködösítéssel" és "akadályozással" vádolta a herceget. Az egynapos meghallgatáson az NGN azzal érvelt, hogy a hercegnek bármilyen kártérítési igényt hat éven belül kellett volna benyújtani, amit végül Harry csak 2019-ben tett meg. Ha 2013 előtt volt tudott a jogsértésről, akkor már 2019-ben késő volt elindítani a pert.

A bíró aggasztónak nevezte, hogy számos releváns dokumentumot, bizalmas üzeneteket, valamint a Spare összes vázlatát jóval a kereset benyújtása után megsemmisítették. Harry szellemírója, Moehringer a New Yorker magazin egyik cikkében korábban azt írta, hogy ő és Harry éjjel-nappal sms-eztek. A bíró elrendelte, hogy a herceg ügyvédei 47 kulcsszóra keresve kutassák át az sms-eket, WhatsApp- és Signal-üzeneteket 2005-től 2023. január végéig, valamint a Harry laptopján tárolt dokumentumokat is nézzék át.

A bíró aggasztónak nevezte, hogy számos releváns dokumentumot töröltek Fotó: Kola Sulaimon / AFP

Harryt a kiadó javára hozott ítélet után kötelezték, hogy fizessen 60 000 font (28 millió forint) jogi költséget az NGN-nek. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről