A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A profi hazugságvizsgáló elárulta, mivel buknak le a bűnösök

Evy, Poumpouras,
Fotó: Photo by Jim Spellman/Getty Images
Vágólapra másolva!
Egy nő, aki több mint egy évtizeden át dolgozott poligráfos vizsgálóként és kihallgatóként az Egyesült Államok titkosszolgálatánál, elárulta, hogy mi az az egyetlen árulkodó mozdulat, ami minden valóban bűnöst lebuktat.
Vágólapra másolva!

Evy Poumpouras, az amerikai titkosszolgálat korábbi ügynöke elárulta, hogy van egy árulkodó nyom, amelyből már azelőtt tudja, hogy a gyanúsított bűnös-e, mielőtt bekapcsolná a hazugságvizsgáló gépet. 

Az asszony éveket töltött a Fehér Házban, ahol az esetleges merényletkísérletek ellen őrködött.

A munkájából adódóan pedig rengeteg kisebb-nagyobb bűncselekménnyel vádolt embert kihallgatott, köztük egy pimasz gazembert, akit a legjobb hazudozónak nevezett, akivel valaha találkozott. 

Evy, Poumpouras,
Evy Poumpouras egykori titkosügynök
Fotó: Photo by Jamie McCarthy/Getty Images / Photo by Jamie McCarthy/Getty Images

A Diary of a CEO podcast egyik adásában elmondta, hogy a bűnöző a pénzkiadó automatákba eszközöket telepített, aminek a segítségével el tudta lopni a felhasználók kártyaadatait. "Ez a fickó csak egy nagyon alacsony szintű alapbűnöző volt" - magyarázta. Habár piti bűnöző volt, viszont zseniális hazudozó. Evy kezében ugyanis ott lapult az aduász, az őt minden kétségen felül lebuktató fénykép, amitől meg kellett volna törnie. Ezen a fotón egyértelműen látszott, ahogy a villámolvasót éppen behelyezi egy pénzkiadó automatába - de ez a gyanúsítottat egyáltalán nem tette nyugtalanná, sőt továbbra is nagyon együttműködőnek bizonyult, és úgy tett, mintha ez a bizonyíték nem is létezne. 

"Beültettem a kihallgatószobába, leültettem, és megkérdeztem: "Hogy hívják? Honnan jött?" Tehát a szokásos kapcsolatépítő kérdéseket tettem fel neki. És szinte már túlságosan is együttműködő volt. De túl keményen próbálkozott azzal, hogy átverjen engem. Ez pedig megszólaltatta bennem a riasztást."

De a vészcsengő akkor szólalt meg igazán a kihallgató fejében, amikor a férfi valami olyasmit tett, amit túl sok hasonszőrű gyanúsított szintén megtesz. Kirívóan sokszor mondott olyasmit, hogy Isten a tanúm, Istenre esküszöm, Isten tudja, hogy ezt nem én követtem el. 

"Mi ezt isteni beavatkozásnak nevezzük, ugyanis amikor ezt hallod egy gyanúsítottól, tudhatod, hogy baj van" - magyarázta az egykori titkosügynök. "Hiszen, miért lenne szüksége arra, hogy Isten kezeskedjen érte, ha nem is bűnös?" - tette hozzá a költői kérdést. 

Voltak, akik Bibliával vagy rózsafüzérrel jöttek be hozzánk. Amikor ilyet láttam a váróteremben, mindig azt mondtam: "Ne is poligráfozzuk őket, ők csinálták.

A pénzkiadó automatás tolvaj egyébként az őt lebuktató fotóra ránézve csupán annyit mondott, hogy valóban olyan, mintha ő szerepelne rajta, de ez mégsem ő. Hiába viselte a kihallgatása során ugyanazt a a baseballsapkát, mint a fotón, ő kitartott állítása mellett, és nem ingott meg. 

Forrás: Daily Star

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!