Kilométereket futott a hős kutya, hogy megmentse szakadékba zuhant gazdáját

Vágólapra másolva!
Nagyjából 6,5 km-et futott egy kutya, hogy segítséget szerezzen gazdájának, aki autójával egy mély árokba zuhant Oregonban az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

Egy Brandon Garrett nevű férfi családjával és négy kutyájával Oregon államban kempingezett. Néhány nappal ezelőtt a férfi a négy kutyával ült autóba, hogy kemping közelében elintézzen egy tennivalót. Egy magas töltésre épített úton haladt, amikor járművével rosszul vette be az egyik kanyart. Az autó áttörte a védőkorlátot majd lefutott az útról és a mélységbe zuhant. Az árok alját elérve, oldalára fordulva állt meg.

A férfi és a négy állat túlélte a balesetet, de a megrongálódott jármű foglyai lettek.

A Baker megyei seriffhivatal által közzétett felvétel az árokba zuhant autóról
A Baker megyei seriffhivatal által közzétett felvétel az árokba zuhant autóról
Fotó: Baker megyei seriffhivatal / Facebook

Szerencsére a négy kutya közül az egyik ki tudott jutni a járműből. Az állat megértette, hogy Garrettnek segítségre van szüksége, ezért az erdőn át elindult a kempingbe.

A kutya mintegy négy mérföld, azaz nagyjából 6,5 km-t tett meg futva, mire visszaért a táborhelyre. 

Először a kemping más vendégei figyeltek fel az ismerős állatra, ám az hamarosan Garrett családtagjainak már a jelenlétével is jelezte, hogy baj van. A férfi keresésére indultak az úton, melyen Garrett is haladt autójával.

Hamarosan meg is találták az oldalára borult autót, de eszközök híján, nem tudtak ahhoz leereszkedeni. Ezért a család tagjai riasztották a mentőket és a vészhelyzeti szolgálatokat. A hatóságok munkatársai hamarosan a helyszínre érkeztek, és sikeresen kiszabadították a férfit és a három másik kutyát az autóból.

A férfit a helyszínen elsősegélyben részesítették, majd mentőhelikopterral kórházba szállították.

A hatósági szemlét lefolytató megyei seriffhivatal nem árult el részleteket Garrett sérüléseiről vagy állapotáról. Nem közölték a kutya nevét vagy fajtáját sem, amely megmentette gazdáját és a három másik kutyát

Azt viszont közölték, minden arra utal, hogy a férfi megmenekülését hős kutyájának köszönheti, amely tétovázás nélkül kereste meg a kempingbe vezető utat, és tette meg azt futva, hogy jelezzen az ott lévőknek

 – számol be arról a Guardian.

A kutyák és más állatok hősiességéről számos történet ismert. Ezekből az Origo korábban összeállítást készített: a néha elképesztő, néha megható történeteket ebből a cikkünkből ismerheti meg.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről