Idős házaspárt késelt meg egy férfi egy amerikai autós pihenőben

Vágólapra másolva!
Egy nebraskai autópálya-pihenőhelyen elkövetett rablási kísérletben egy 72 éves férfi meghalt, 71 éves felesége pedig súlyosan megsérült a késes támadásban - közölték a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A Hall megyei seriff hivatalának közlése szerint a rendőröket szerdán, helyi idő szerint 7 óra körül hívták ki az Interstate 80-as autópálya pihenőhelyére, ahol egy idős házaspárt megkéseltek. A hatóságok szerint a 72 éves Gary és a 71 éves Mary Weaver a támadás előtt Nebraskán keresztül autóztak lakóautójukkal. 

A házaspár megállt egy autós pihenőben és ekkor rabolta ki őket egy késses támadó.

Gary a kórházban meghalt. Felesége pedig életveszélyes sérülésekkel fekszik a kórház intenzív osztályán - közölték a hatóságok. A gyanúsított a hatóságok kiérkezése előtt egy autóval elmenekült a pihenőhelyről, de a rendőrök pontos leírást kaptak az elkövetőről és a kocsiról is, amivel elhajtott a férfi a tetthelyről. 

Nem sokkal később a Nebraska Állami Rendőrség megpróbált megállítani egy autót, ami megfelelt a körözési listában szereplő kocsi típusával és színével, de az autós továbbment. A rendőrségi üldözésnek az lett a vége, hogy a gyanúsított a Platte folyóba hajtott az autóval és gyalog menekült tovább. 

Az állami rendőrök egy rendőrkutyát vetettek be, hogy megtalálják a gyanúsítottat és körülbelül 30 perccel később letartóztatták.

A gyanúsított, a 22 éves James Thompson Jr. a Hall megyei börtönben van fogva tartva. Számos váddal kell majd szembenéznie, köztük gyilkossággal, gyilkossági kísérlettel és rablás vádjával is - írja a CBS.

Ahogy az Origo korábban beszámolt róla az amerikai rendőrség letartóztatott egy nemi erőszakkal vádolt férfit, akit a helyiek fogtak el és egy övvel közöztek meg, ameddig a rendőrök kiértek a helyszínre. Korábban beszámoltunk arról, hogy kiszolgáltatott helyzetű nőket kábított el és erőszakolt meg egy férfi. Néhány napja leközöltük, hogy többször megerőszakolt egy idős asszonyt egy férfi Hajdú-Biharban. Illetve azt is megírtuk, hogy kegyetlen gyilkosság Németországban: egy erdőben találták meg egy eltűnt lány holttestét. Hasonló esetről számoltunk be májusban, akkor egy romániai erdőben találták meg egy nyolcéves eltűnt kislány holttestét.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről