A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Így örömködik az Instagramon a szélsőbaloldali Ilaria Salis azon, hogy háziőrizetből egyenesen az EP-be ülhet át

ilariasalis
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Tovább folytatná harcát az unióban – jelentette be Budapesten az ártatlanoknak súlyos sérüléseket okozó olasz aktivista.
Vágólapra másolva!

Képviselő lett Ilaria Salis. Az Európai Parlamentbe jutása azonban tovább fokozza az indulatot Olaszországban. Feszültségek forrása az olasz belpolitikában, hogy a sokak által bűnözőnek tartott szélsőbaloldali aktivista képviseli majd az olaszokat az uniós intézményekben – írja a Magyar Nemzet.

Tovább folytatja harcát a szélsőjobboldal ellen 

– jelentette be a Budapesten ártatlanoknak súlyos sérüléseket okozó, házi őrizetben lévő olasz szélsőbaloldali Ilaria Salis.

El sem tudom hinni, nem találok szavakat a boldogságra. Nem tudom eléggé meghálálni mindazoknak, akik szavazataikkal támogattak

– írta Instagram-oldalán az olasz nő az európai parlamenti képviselővé választását követően.

Az ügy nem csupán a hazai, hanem az olasz politikát is megosztotta.

Ignatio La Russa, a római parlament felsőházának elnöke kijelentette 

nem demokrácia, hanem politikai propaganda egy börtönben ülő személy kiszabadítása.

A szenátus elnöke elmondta együttműködnek, hogy Ilaria minél hamarabb visszakerüljön Olaszországba, de mélyen elítélik a baloldal taktikázását.

 A baloldal szerint az ország második legmagasabb politikai személye kijelentésével azokat az olasz állampolgárokat sértegeti, akik Ilariára adták le voksaikat és hisznek az antifasizmus elleni harcban. 

ilariasalis
Ilaria Salis.
Fotó: Twitter / Twitter

Salis ügyvédei és a Zöldek és Olasz Baloldal Szövetsége párt vezetősége szabadon engedését sürgetik, Antonio Tajani külügyminiszter azonban türelemre intette őket, majd tájékoztatta őket, hogy az európai intézmények kérhetik a magyar hivataloktól az ügy felfüggesztését és a szabadon engedés jóváhagyását. 

Arról biztosította támogatóit, hogy a fogvatartottak szabadságért és egyenlőségért, valamint az igazságtalanságok ellen küzd majd az unióban. Az antifasizmus nemcsak érték, hanem politikai perspektíva, melynek erős tábora van, megválasztása pedig kézzelfogható bizonyíték, hogy a szolidaritás nem üres szlogen

 – tette hozzá. 

Azt is hangsúlyozta, küzdeni kell a jelenlegi helyzet gyökeres megváltoztatásáért, mivel a radikális jobboldal Európa-szerte előretör, majd bejelentette, készen áll, hogy kivegye részét a harcokból. 

Azt is hangsúlyozta az általa tanúsított bátor összefogást meg kell erősíteni és terjeszteni egész Olaszországban és Európában - írja a Mandiner.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!