Mérgező alkoholt fogyasztottak, legkevesebb 34 ember meghalt Indiában

Vágólapra másolva!
Legalább 34 ember meghalt, és több mint 100-at kórházba szállítottak, miután illegálisan főzött alkoholt fogyasztottak a dél-indiai Tamil Naduban.
Vágólapra másolva!

Szerda óta több mint 100 hányástól, gyomorfájdalomtól és hasmenéstől szenvedő embert szállítottak kórházba a Kallakurichi kerületben – és több mint 60-at még mindig kezelnek – közölte csütörtökön az állam kormányszóvivője. 

A kritikus állapotban lévők száma folyamatosan növekszik, ami arra utal, hogy a halottak száma 34 fölé is emelkedhet.

A Press Trust of India hírügynökség szerin metanollal szennyezett szeszes italt fogyasztottak. Egy rendőrfőnököt és legalább 10 tisztviselőt felfüggesztettek a kerületben az eset miatt. Egy 49 éves férfit illegális alkohol árusítása miatt letartóztattak, és 

200 liter metanollal kevert alkoholos italt foglaltak le 

- írja a Sky News.

A PUNCH hírportál szerint évente több száz ember hal meg Indiában az olcsón és illegálisan előállított szeszes italok fogyasztása miatt. 

Hatékonyságának növelése érdekében az italt gyakran metanollal fűszerezik, ami vakságot, májkárosodást és halált okozhat.

2022 nyarán lapunk is beszámolt róla, hogy India Gujarat Botad régióban több vidéki településről szállítottak be alkoholmérgezéssel embereket a kórházba. Akkor legkevesebb 25 ember meghalt, év végére ez a szám szinte megháromszorozódott, 81-en haltak bele pancsolt szesz fogyasztásba.

 


 


 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről