Hat iskolát ürítettek ki bombafenyegetés miatt

Vágólapra másolva!
Southamptonban több iskolát is kiürítettek, miután ma reggel fenyegetést kaptak.
Vágólapra másolva!

A rendőrség eredetileg öt iskolát nevezett meg, amelyek érintettek a fenyegetésben, köztük a Bitterne Park School, a Banister Park School, a Regents Park Community College, a St Anne's Catholic Girl's Secondary School és a St George's Catholic College. Később a rendőrség megerősítette, hogy egy hatodik iskola, a Weston Secondary School is érintett.

A rendőrség szóvivője megerősítette, hogy az iskolák szorosan együttműködnek a rendőrökkel.

Az összes érintett iskola szerda reggel telefonon kapott fenyegetést.

James Habberley, a Szent György Katolikus Főiskola igazgatója elmondta a szülőknek, hogy reggel 8:15-kor az iskola recepciójára érkezett egy hívás, amelyben megfenyegették őket - írta a The Sun.

Habberley azt mondta: 

Az összes gyermeket evakuáltuk az iskola épületéből, hogy biztonságban legyenek. A rendőrség ma reggel itt járt a helyszínen, és megerősítette, hogy a bombariadó átverés volt.

A Szent György Katolikus Főiskola egyik diákjának anyukája elmondta:

Kaptam egy sms-t a fiamtól, amiben az állt, hogy bombariadó volt az iskolában. Mint minden szülő, gyorsan felöltöztem és egyenesen ideautóztam, hogy megbizonyosodjak róla, hogy minden rendben van.

 

Egy másik szülő azt mondta: 

A szülőknek ma reggel kiküldött e-mail inkább aggasztó volt, mint bármi más. Szerintem jobb lenne, ha az iskola hazaküldené a diákokat.

A Hampshire-i rendőrség szóvivője azt mondta, hogy a hívásokat átverésként kezelik.

Egyre több fenyegetést kapnak az iskolák

Május végén iskolákat kellett kiüríteni fenyegető e-mailek miatt Görögországban. Bombariadóval fenyegető e-mailek miatt szinte az összes iskolát ki kellett üríteni május 17-én Cipruson is.

Bombariadó miatt kellett kiüríteni több iskolát itthon is májusban, és bombafenyegetést kapott számos szlovákiai iskola is. Iszlamisták üzentek halálos fenyegetéssel. Két nappal később ismét bombariadó volt két szlovákiai iskolában.

Márciusban egy hét alatt 130 francia középiskola kapott merényletfenyegetést

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről