Kiderült Zelenszkij legújabb terve a saját katonáival

Ukrainian army medics treat wounded soldiers in Donetsk Oblast
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij humanitárius segítséget kért Ferdinand Marcostól, Fülöp-szigetek elnökétől az ukrán fegyveres erők katonáinak mentális problémái miatt. Arra kérte, küldjön minél több pszichiátert Kijevbe, hogy segítsenek az ukrán katonáknak – írja a GMA.
Vágólapra másolva!

Zelenszkij kijelentette, hogy Ukrajnának több mentálhigiénés szakemberre van szüksége azon katonák számára, akik két éve a konfliktus frontvonalában állnak – tudósít a portál.

A Mandiner közölte, az ázsiai ország elnöke felajánlotta segítségét, egyúttal hangsúlyozta, hogy a Fülöp-szigetek meglehetősen jól ismert az egészségügyi szektorban a segítségnyújtás terén, ez része az ENSZ iránti elkötelezettségének a békefenntartó folyamat részeként.

Örülök, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy segíthessünk, különösen a konfliktusban érintett civileken és ártatlanokon. Ez természetes a Fülöp-szigeteken, ezért tudunk erre törekedni”

– tette hozzá az államfő.

Mint ismert, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalos Fülöp-szigeteki látogatása során egyeztetett az ázsiai ország elnökével is, mely a két nemzet vezetői közötti első hivatalos találkozás volt. 

Az ukrán mezőgazdasági termékek exportjának növekedési lehetősége is a témák között szerepelt az ázsiai ország vezetőjével való találkozón

 - írta a Magyar Nemzet.

Zelenszkij köszönetét fejezte ki a Fülöp-szigeteknek Ukrajna támogatásáért, és bejelentette, hogy idén Manilában a háborúban álló ország nagykövetséget nyit a kétoldalú együttműködés fokozása érdekében.

Hálás vagyok a Fülöp-szigeteknek, amiért támogatja Ukrajna szuverenitását és területi integritását, és egyértelmű álláspontja van Oroszország országunk elleni agressziójával kapcsolatban, és támogatta a fontos ENSZ-határozatokat

 – mondta a kijevi vezető.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről