Kigyulladt egy istálló Ohióban, 44 ló elpusztult

Vágólapra másolva!
Mintegy 44 ló elpusztult és egy ember súlyosan megsérült, amikor tűz ütött ki egy istállóban szombaton az ohiói Loganben.
Vágólapra másolva!

Az Ohio állambeli Brant Performance Horses körülbelül 60 ezer négyzetméteren terül el, a hatalmas istállóban körülbelül 85 lovat tartottak. A Logan, Hardin és Union megyei tűzoltók együtt dolgoztak az istállótűz eloltásán.

A tüzet szombat dél körül vette észre a lovasfarm egyik alkalmazottja, Cathy Brant.

Egy alkalmazott a pajtában volt, füstöt látott és kiáltott

- mondta a farm tulajdonosa. 

Elmondása szerint másodpercekkel később robbanás történt, amely még nagyobb tüzet okozott.

Eric Priest, a tulajdonos berohant, hogy megpróbálja kiszabadítani a lovakat, de a robbanás miatt nem járt sikerrel. Cathy Brant másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a karján, a hátán és a fején, és valószínűleg műtét vár rá.

A tűzoltók szombaton mintegy 12 órán át oltották a tüzet a helyszínen. Az épület már kezdett összeomlani, és nem volt biztonságos bemenni. Négy alkalmazott lakott az épületben, mindenük odaveszett.

A tűz keletkezésének okát még vizsgálják. A Brant Performance Horses tulajdonosai számára létrehozott GoFundMe oldal hétfő délutánig valamivel több mint 235 000 dollárt (86 millió forintot) gyűjtött össze.

A támogatás összege szinte hihetetlen

- mondta Cathy Brant, aki hozzátette, hogy a pénzt a birtok újjáépítésére fogják fordítani. Elmondása szerint addig a vállalkozás egy másik istállóban fog működni - írta az ABC.

A tulajdonosok
Fotó: GoFoundme

Hatalmas károk az állományban

Tavaly leégett egy somogyszobi állattartó telep is, ott legalább ezer sertés elpusztult

Korábban írtunk arról is, hogy ismeretlen okból tűz keletkezett egy fertődi sertéstelepen is, az égő ólban 1.100 malac elpusztult. A 20-szor 70 méteres lángoló sertésólnál a tűzoltók három órányi munkával fékezték meg a lángokat, de csupán kétmillió forintnyi értéket sikerült megmenteniük. 

Egy rendhagyó esetről is beszámoltunk, amikor véletlenül felgyújtotta a saját ólját egy falánk sertés Angliában. 

Felgyulladt három kifutó az angliai Leeds közelében egy farmon, mintegy hetvenöt négyzetméternyi területen, miután az egyik sertés lenyelte az egyik társa lépésszámlálóját. A falánk sertés valamilyen módon leszedte a lépésszámlálót társáról, ami bár később távozott az ürülékével együtt, az akkumulátorában található réz valahogyan mégis reakcióba lépett a trágyával és a száraz szénával, ami a tüzet okozta.

Tűz ütött ki egy mezőgazdasági telephelyen is Nyíribronyban. Teljes terjedelmében égett egy több száz négyzetméter alapterületű ól. Az épületben hatvan sertés volt, a gazdák kiterelték az állatokat, nem sérült egy sem.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről