Leégett egy történelmi jelentőségű templom Torontóban

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki vasárnap reggel a Szent Anna anglikán templomban, a város Little Portugália negyedében.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli nagy történelmi jelentőségű és kulturális vonatkozású épület veszett oda. „Az épület jelenleg teljesen megsemmisült, csakúgy, mint a benne lévő összes műtárgy” – mondta a tűzoltóparancsnokság-helyettese. 

A Szent Anna anglikán templomban elpusztult műtárgyak közé tartoznak a Group of Seven művészeti kollektíva egyedi festményei, köztük 20 alkotás, melyek Jézus életét mutatják be.

A tűzben megsemmisült műalkotások többsége JEH MacDonald, Fred Varley és Franklin Carmichael keze munkái voltak, akik az ószövetségi prófétákat is gyakorta ábrázolták.

Az isztambuli Hagia Sophia ihlette templomot 1908-ban fejezték be,

végül 1996-ban Kanada nemzeti történelmi helyszínévé nyilvánították. A bizánci dizájn eltérést mutatott az anglikán templomok hagyományos megjelenésétől, ebben rejlett a templom különlegessége - írja a The Guardian.

A tűzoltóság szerint senki nem tartózkodott a templomban a tűz idején, és személyi sérülésről sem érkezett jelentés. A rendőrség online portált hozott létre a nyilvánosság számára, ahol fényképeket vagy videofelvételeket küldhetnek be, miközben a nyomozók megpróbálják megállapítani a tűz okát.

A CBC News jelentése szerint 

országszerte 33 templomot pusztított el a tűz az elmúlt két és fél évben.

Korábban az Origo is beszámolt róla, hogy felgyújtottak két katolikus templomot Kanadában az őslakosok napján. A legtöbb templomban gyújtogatás történt. 

 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről