Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Lelőtte nyolcéves fiát egy agresszív apa, a gyerek az anyját védte

Vágólapra másolva!
Egy nyolcéves minnesotai kisfiú vasárnap meghalt, miután megvédte édesanyját az apjától, aki rá akart lőni a nőre.
Vágólapra másolva!

A 30 éves Danair Harden június 5-én lőtte le fiát, Amir Hardent. A fiút egy Hennepin megyei helyi kórházba szállították, de napokkal később belehalt sérüléseibe.

Az apa az incidens napján állt bíróság elé családon belüli erőszak vádjával. Cherish Edwardsot, a kisfiú édesanyját fojtogatta otthonukban napokkal a lövöldözés előtt.

Az anya azt mondta a rendőrségnek, hogy aggódik amiatt, hogy férje újra bántalmazni fogja őt, mivel évekkel ezelőtt több más családon belüli vita is volt közöttük - áll a vádiratban. Azt is elmondta a rendőröknek, hogy férjének fegyvertartási engedélye is van, és gyakran van nála fegyver.

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy a hatóságok úgy vélik, hogy egy családi vita vezetett a tragédiához. Az édesanya egy GoFundMe-oldalon további részleteket közölt a lövöldözésről.

Elmondta, hogy eredetileg ő volt férje célpontja, de a fia megpróbálta kicsavarni a fegyvert az apja kezéből, így kapta a találatot.

Kiabáltam neki, hogy fusson és menjen a szomszédokhoz, de ő ellenkezett és azt mondta: 'mami, én nem hagylak itt'

- írta Edwards.

Az apa közvetlenül azután fejbe lőtte magát, hogy lelőtte a fiát. Az anya elmondta, hogy Amir négy testvére is otthon volt a lövöldözés idején, és szemtanúi voltak, ahogy a testvérüket lelőtték. 

A Burnsville-i rendőrség június 5-én 23:48 körül érkezett ki a házhoz, mert bejelentést kaptak egy lövöldözésről, és egy gyermeket és egy felnőttet találtak kritikus állapotban.

A rendőrség a közleményben azt írta, hogy a felnőtt gyanúsítottat lőtt sebekkel szállították kórházba, amelyeket magának okozott. Nem történt letartóztatás, mert az apa még mindig kritikus állapotban van.

A HuffPost azt írta, hogy Edwardsnak volt egy üzenete más anyákhoz, akik családon belüli erőszak áldozatai.

Tudom, hogy sok nő próbálja meglátni a jót a másikban, különösen, ha gyerekei vannak az adott személytől. Vagy azt hiszed, hogy egyedül vagy, vagy nincs segítséged, és nem tudsz elmenni, úgy érzed, hogy megrekedtél. Nem akartam, hogy a családom legyen a példa arra, hogy mi történhet, ha ez elfajul. 

A National Coalition Against Domestic Violence (Nemzeti Koalíció a családon belüli erőszak ellen) által közzétett kutatás szerint minden harmadik nő átélt már valamilyen formában fizikai erőszakot valamelyik intim partnere részéről. 

fegyver,gun
Képünk illusztráció!
Fotó: AFP

Májusban egy washingtoni férfi ellen indult büntetőeljárás, miután lelőtte kilenc hónapos kisfiát, miközben a baba aludt. Amikor a rendőrség megtalálta Montgomeryt három háztömbnyire a helyszíntől, állítólag azt mondta a rendőröknek, hogy PCP-t használt, és hogy démonok késztették a fegyver elsütésére.

Egy kegyetlen családirtásról is beszámoltunk áprilisban: alvó gyerekeit végezte ki egy oklahomai anya. A nő vallomása szerint meg akarta "menteni" gyerekeit az agresszív apától és magával is végezni akart utána.

Anyja szeme láttára lőtte fejbe kétéves fiát egy kegyetlen apa is. Először egy pisztollyal próbálta meg bosszúból szétlőni a gyerek fejét, majd amikor ez nem sikerült, sörétes puskát emelt rá, és közvetlen közelről rálőtt.

Szándékosan fejbe lőtte hat hónapos unokáját egy amerikai nő is tavaly. Egy családi vita után szándékosan csecsemő unokája arcába lőtt az ohiói nő.

Jogerősen tizennyolc év börtönbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla azt az abonyi férfit, aki 2012 nyarán közvetlen közelről fejbe lőtte tízéves, alvó kislányát. A bíróság előre kitervelten, aljas indokból, 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében találta bűnösnek a 45 éves férfit. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről