Leszakadt egy felvonó Kolumbiában, egy ember meghalt

Vágólapra másolva!
Legalább egy halottja és 20 sebesültje van a kolumbiai Medellinben történt felvonó balesetnek. A kabinban 10 utas volt, amikor a drótkötél elszakadt.
Vágólapra másolva!

Leszakadt egy felvonó a kolumbiai Medellinben. A baleset idején a kabinban 10 ember utazott, amikor az a járdára zuhant - közölték a hatóságok. Egy 55 éves férfi kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe és legalább húsz másik ember megsérült a balesetben. A hatósági nyilatkozat szerint 

a felvonó - amely a város tömegközlekedésének része volt - meghibásodott, és az állomás peronja melletti járdára zuhant.

A város polgármestere elmondta, hogy a baleset idején 10 ember volt a kabinban, de azt még nem tudni, hogy a halálos áldozat a kabinban utazott-e vagy a járdán volt-e a baleset idején.

Az incidensben megsérült 20 ember orvosi és pszichológiai ellátásban részesült - írja a Sky.

Hasonló balesetről írtunk januárban, amikor leszakadt egy sífelvonó Tirolban és többen súlyosan megsérültek. Arról is beszámoltunk, hogy vérfagyasztó felvétel került elő: Törökországban a kabinból videózták a felvonóbaleset pillanatát. Azt is megírtuk, hogy egy nő Kaliforniában egy teljes éjszakára egy sífelvonóban rekedt, pedig téli hideg volt. Az Origo olvasóinak egy liftbalesetről számoltunk be tavaly, amikor egy szállodai lift meghibásodása miatt öten meghaltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről