A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ennyit változott a bűnöző 20 év alatt, akit a világon a legtöbbször fogtak el

Vágólapra másolva!
A 74 éves korában meghalt Henry Earl hatalmas internetes hírnévre tett szert, ugyanis hihetetlenül sokszor sikerült megsértenie a törvényt. A férfi rekordot is döntött, ugyanis 1300 letartóztatást gyűjtött össze, és összesen 6000 napot töltött rácsok mögött.
Vágólapra másolva!

A Lexingtonból származó férfi, Henry Earl a legtöbbször részeg v olt, amikor elfogták - írja a Daily Star. A visszaeső bűnözőről szóló feljegyzések azonban csak 1992-től vannak digitálisan vezetve, ugyanis a városi önkormányzat közösségi büntetés-végrehajtási osztálya ekkor kezdett digitálisan dokumentálni büntetteket. Mindezek fényében azt feltételezik, hogy ennél sokkkal durvább a bűnügyi múltja, amely a 70-es évekre nyúlik vissza. Így a letartóztatások száma akár 1500-ra is róhat.

A feltételezések szerint a férfi összesen 6000 órát töltött rács mögött, így még hihetetlenebbnek tűnik börtönön kívül elkövetett bűncselekmények száma.

Earl azt állította, hogy 18 évesen kezdett inni, amikor az örökbefogadó anyja meghalt. Azt mondta a Herald-Leadernek, hogy utolsó munkahelye a Smith Motel volt, ahol mosogatóként dolgozott még 1969-ben.

Earl azért vesztette el az állását, mert részegen ment dolgozni, ennek következtében pedig nem sokkal később hajléktalanná vált.

Először 1970 júliusában 20 éves korában tartóztatták le, mert fegyver volt nála, amihez nem volt engedélye.

Hatalmas bűnözői múltja ellenére csak akkor kezdett ismertté válni, amikor a Fark.com humoroldal elkezdett róla közzétenni rendőrségi felvételeket valamint nyomon követte a letartóztatásait.

image

A börtönfeljegyzések szerint a mindössze 164 centis Earl általában több napot töltött rácsok mögött, mielőtt visszaengedték az utcára.

Az Earl akkora népszerűségre tett szert, hogy 2004-ben még meghívást is kapott a Jimmy Kimmel Live-ra, bár sajnos nem tudott rajta személyesen részt venni, ugyanis épp börtönben ült.

Earl ismerős arc volt Lexingtonban, ugyanis gyakran járt a Kentucky Egyetem főiskolai bárjaiba, hogy a diákokkal igyon. Gyakran "James Brown"-ként mutatkozott be.

Egy igazi karakter volt, csodálatos humorral 

– mondta Ginny Ramsey, a Lexington's Catholic Action Center alapítója, aki évtizedek óta ismerte.

Legutóbb 2017 áprilisában  tartóztatták le, amiért közterületen ivott. Ugyanebben az évben azonban egy betegség miatt bekerült az Owenton Egészségügyi és Rehabilitációs Intézetbe. Élete utolsó hét évét már az intézményben töltötte, ahol Ramsey továbbra is meglátogatta.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!