A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Macron polgárháborúval fenyeget Franciaországban

Vágólapra másolva!
Emmanuel Macron francia elnök arra figyelmeztetett hétfőn, hogy ha az előrehozott választásokon a szélsőbaloldal vagy a szélsőjobboldal győz, az „polgárháborút” robbanthat ki. A háborúpárti Macron, úgy tűnik nem csak Európában, de otthon is felkorbácsolná a kedélyeket.
Vágólapra másolva!

Emmanuel Macron „polgárháborúra” figyelmeztet, ha nem olyan eredmény születik a franciaországi választáson, amely neki is tetszik - írja a Magyar Nemzet.

A háborúpárti Emmanuel Macron az elmúlt hónapokban számos olyan megnyilvánulást tett, amelyek napról-napra közelebb hozták a világháborút és a közvetlen konfrontációt a Nyugat és Oroszország között. 

A francia vezető korábban katonai csapatokat is küldött volna Ukrajnába.

 

Macron Franciaországban is polgárháborút emleget
Emmanuel Macron francia elnök arra figyelmeztetett hétfőn, hogy a bal- vagy a jobboldal győzelme az e havi előrehozott választáson „polgárháború” kirobbanását okozhatja – írta meg a Politico brüsszeli hírportál.

Macron szerint ugyanis az Engedetlen Franciaország és a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés egyaránt megosztó politikát folytat, amely feszültséget szított a közösségek között. A francia elnök mostani nyilatkozata azután következett, hogy döntése az előrehozott választások kiírásáról általános felzúdulást váltott ki az országban.

Egyre nagyobb a pánik az elnök stábjában, a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint a Nemzeti Tömörülés 35 százalékos győzelmet aratna a vasárnapi első fordulóban, megelőzve a baloldali szövetséget. Macron centristái pedig csupán 19 százalékon állnak.

Vélemények szerint jelenlegi képviselőinek több mint felét elveszítheti Emmanuel Macron pártja a francia nemzetgyűlésben. Bár Emmanuel Macron francia elnöknek az volt a célja az előrehozott választás kiírásával, hogy megállítsa a jobboldal előretörését, úgy tűnik, ennek épp ellenkezője történhet. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!