Mindenki ettől félt: itt van Putyin válasza Macron fenyegetésére

Vágólapra másolva!
Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint provokatívak Emmanuel Macron kijelentései azzal kapcsolatban, hogy francia katonákat küldene Ukrajnába.
Vágólapra másolva!

A szóvivő a Szentpétervári Gazdasági Fórumon reagált Emmanuel Macron tervére, miszerint francia katonákat küldene Ukrajnába. Szerinte a francia elnök kijelentése rendkívül provokatív és eszkalálják a helyzetet, semmi pozitív hozadéka nincs. Peszkovot arról is kérdezték, hogy Moszkva Macron kijelentésének fényében engedélyezheti-e, hogy orosz fegyverekkel mérjenek csapást francia célpontok ellen. Erre válaszul a szóvivő emlékeztetett Vlagyimir Putyin korábbi mondatára, miszerint a Nyugatnak el kell gondolkoznia azon, hogy mit kockáztatnak egy esetleges Oroszországgal folytatott háborúban. Az orosz elnök akkor emlékeztette a Nyugatot arra is, hogy 

a NATO-országok javarészt kis területtel és nagy népsűrűséggel rendelkező államok, utalva arra, hogy ha Moszkvát válaszcsapásra kényszerítik, akkor a NATO súlyos veszteségeket szenved majd.

Mint ismert, azt követően, hogy Joe Biden, az Egyesült Államok demokrata elnöke engedélyezte Kijev számára, hogy amerikai fegyverekkel hajtsanak végre támadásokat orosz területek ellen - amit Zelenszkij meg is tett -, Vlagyimir Putyin válaszul engedélyezte, hogy orosz fegyvereket szállítsanak Moszkva szövetségeseinek, akik így "ellenséges" célpontok ellen hajthatnak végre támadásokat. Mindez azt jelenti, hogy mostanra egy rossz döntés, egy rossz lépés és kitörhet a világháború. Ezt csak egyféleképpen lehet megakadályozni, ha vasárnap mindenki a béke mellett teszi le a voksát. Orbán Viktor miniszterelnök korábban elmondta: június 9-én mondjunk nemet a háborúra és mondjunk igent a Fideszre!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről