A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Letartóztattak egy 22 éves nőt, aki magára hagyta újszülöttjét

Vágólapra másolva!
A rendőrség letartóztatott egy 22 éves nőt Japánban, mert a gyanú szerint egy autóban magára hagyta újszülöttjét, aki néhány óra után meghalt.
Vágólapra másolva!

Japánban, Gifu prefektúra Seki városában a rendőrség letartóztatott egy 22 éves nőt. Azzal gyanúsítják, hogy magára hagyta újszülött lányát autójában, aki meghalt, ám az anya még azt követően sem értesítette a hatóságokat, hogy megtalálta gyereke holttestét. A bűncselekmény korábban, még februárban történt.

Újszülött, csecsemő
Képünk illusztráció 
Fotó: Pixabay

A rendőrség tájékoztatása szerint a Jamagucsi vezetéknevű nő alkalmazottként dolgozott egy vállalatnál. Gyermekét egy hozzátartozója házában, a fürdőszobában szülte meg február 16-án, este 9 és 10 óra között. A gyereket az autójában magára hagyta, ahol az másnap hajnali 3 óra körül meghalt. A rendőrséget a nő anyja értesítette, miután lánya beszélt neki arról, hogy megszülte gyerekét.

A rendőrség azt is nyilvánosságra hozta, hogy az újszülöttet a hatósági eljárás keretében felboncolták, és megállapították, hogy a halál oka légzési elégtelenség volt.

A most letartóztatott anya annyit árult el, hogy a meghalt csecsemő apjával azelőtt zárták le kapcsolatukat, hogy megtudta, gyereket vár tőle.

Vallomást tett a nő anyja is, aki azt állította, a családtagok közül senki nem tudta, hogy Jamagucsi gyereket vár.

 Az újszülöttjét magára hagyó anya szüleivel és öt féltestvérével élt együtt. Állítólag egyik rokona sem vette észre, hogy egészségi állapotában változás történt volna, esetében még a legtöbb várandós nőnél jelentkező reggeli rosszullétek is elmaradtak. Munkahelyére a szokott módon járt be, ott feladatait ellátta.

A letartóztatott anya azt állította, valóban ő tette újszülöttjét az autóba, azért, hogy kórházba vigye, de nem tudta, hogyan jusson oda – írja az eset kapcsán a Japan Today.

További részleteket egyelőre nem közöltek a történtekről.

Februárban egyébként egy nagyon hasonló eset történt Japánban, akkor egy 29 éves, indonéziai, Japánban tartózkodó nő hagyta magára újszülöttjét. Ennek kapcsán a híradások emlékeztettek rá, hogy az országban a gyermekelhagyás nagyon súlyos bűncselekménynek számít, önmagában öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. 2019-ben egy nő egy üzlet mosdójában hagyta magára gyerekét annak születése után egy japán városban.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!