Medve támadt két túrázóra Kanadában, mindketten megsérültek

Vágólapra másolva!
Egy kanadai nemzeti park több szakaszát lezárták, miután kedd délután két kirándulót megtámadott egy medve.
Vágólapra másolva!

A kirándulók a kanadai Waterton Lakes Nemzeti Parkban túráztak, amikor délután két óra körül találkoztak a medvével.

A medve rátámadt a kirándulókra. Mindketten megsérültek, de a túrázóknak sikerült bevetniük a medve spray-t. 

A medve ezután elszaladt, így a párosnak sikerült elmenekülnie. Ezután egy környékbeli kórházban látták el őket, jelenleg mindkettőjük állapota stabil.

A park tisztviselői azt mondták, hogy keresik a medvét, de még nem találták meg. Nem tudni, hogy milyen medve volt, vagy hogy miért támadt rá az áldozatokra. Fekete medvék és a grizzly medvék egyaránt élnek a parkban, a fekete medvék gyakoribbak.

A tisztviselők továbbra is vizsgálják az esetet

Az interneten megosztott sajtóközlemény szerint minden medve észlelését jelenteni kell a park személyzetének - írta a CBS.

A park illetékesei lezárták a Crandell Lake tanösvény minden szakaszát és a környező kempinget. 

Az Origón beszámoltunk róla korábban, hogy egy barnamedve rátámadt egy férfira és súlyosan megsebesítette azt egy amerikai nemzeti parkban is. A hatóságok később közölték, hogy a grizzlyt nem fogják elaltatni, mert valószínűsíthető, hogy az állat csak az egyik kölykét próbálta megvédeni.

2021-ben egy éhes medve követett hosszú időn át egy túrázót a parkban, de a férfinak, aki levideózta az esetet, sikerült elmenekülnie. A férfi nem futott el, hanem folyamatosan beszélt az állathoz, és lassan távolodott tőle, míg a medve végül feladta, és visszament az erdőbe. A futónál medveriasztó spray is volt, de nem kellett használnia.

Nem volt ilyen szerencséje egy montanai hegyi túravezetőnek, akit  szétmarcangolt egy grizzly medve a Yellowstone Nemzeti Parkban. A medve valószínűleg egy közeli jávorszarvastetemet védett a Yellowstone Nemzeti Parkban, ezért támadt rá a férfira. 

A legalább 190 kilós hím medvét később lelőtték, mert a támadást vizsgáló vadvédelmi dolgozókra is rátámadt.

Májusban arról is beszámoltunk, hogy egy németországi medveotthonba szállítják át Olaszországból azt a barnamedvét, amely tavaly áprilisban megölt egy kocogó fiatalt egy hegyi ösvényen Trentino tartományban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről