Megdőlt a Guinness-rekord, ő a világ legmagasabb 10 éves gyereke

Vágólapra másolva!
Bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe egy 10 éves kisfiú, akinek a magassága már most felülmúlja egy felnőtt férfi magasságát és még tovább is nőhet.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb gyereke gigantizmusban szenved, ami egy olyan betegség, ami annak következtében alakul ki, hogy az agyalapi mirigy túlzott mennyiségű növekedési hormont állít elő egy jóindulatú daganat következtében.

 Jayson még csak 10 éves, de már 190,5 centiméter magas. 

Néhány gigantizmusban szenvedő ember a 2,5 méteres magasságot is elérte már. A fiú a magasságának köszönhetően bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. Nem szégyelli magasságát, és megtanulta elfogadni azt. 

Amikor megszületett, több mint 5,5 kilogramm és 66 centiméter volt. 

Bár a magassága bizonyos előnyökkel jár, de meg kell küzdenie a körülötte lévők előítéleteivel – írja a Čas.sk.

Ő és édesanyja, Mandy nemrégiben arról beszélt, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenézniük. Főként az iskolai rendezvényeken, vagy a vele egykorú gyerekek társaságában néznek rá furcsán, mutogatnak rá ujjal, vagy csúfolják ki. A gyerek egészségügyi állapota az idő előrehaladtával egyre romlik, ugyanis

 a magasságával együtt a súlya is drasztikusan növekszik, már közel 140 kilogramm. 

- írja a Daily Mail. 

A gigantizmusban szenvedő emberek általában nem élnek 40 évnél tovább, ugyanis a belső szerveik is fokozatosan nőnek és a szervezet a belső szervek, pld. a szív túlzott megnagyobbodását nem bírja. A fiút ezért nem sokára, tervezetten 13-14 éves korában megműtik és megpróbálják eltávolítani az agyából a daganatot. 

Az 50 legbizarrabb Guinness-rekord.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről