A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Meghalt egy brit kajakozó Franciaországban

Vágólapra másolva!
Egy brit turista meghalt Franciaországban, kajakozás közben. Társai próbáltak segíteni a férfinek, de nem jártak sikerrel és a tűzoltóság szakemberei csak kilométerekkel távolabb tudták kiemelni az eszméletlen férfit a vízből.
Vágólapra másolva!

Az 50-es éveiben járó férfi kedden délután egy csoportos kajakozáson vett részt a délkelet-franciaországi Brianconban a Durance folyón, amikor néhányan bajba kerültek - jelentette a helyi média. A rendőrségi nyilatkozat szerint:

Két kajakos a folyó erős sodrásával küzdött, és próbáltak segíteni társuknak, aki felborult és elvesztette az eszméletét

 - írja a francia regionális napilap. A két kajakost sértetlenül mentették ki a folyóból, de a férfit aki vízbe esett - egy brit állampolgárt - a tűzoltók több kilométerrel lejjebb mentették ki folyóból, és a mentősök minden erőfeszítése ellenére sem tudták újraéleszteni.

A szemtanúk beszámolója szerint a férfi tapasztalt kajakos volt.

A Sky News megkereste az Egyesült Királyság külügyminisztériumát, hogy kommentálja a történteket. A baleset okát vizsgálják, de úgy tűnik, hogy az olvadó hó miatti magas vízszint is közrejátszott a balesetben - jelentette a La Provence.

Ahogy az Origo korábban már beszámolt róla, egy fiatal mérnök tragikus körülmények között meghalt skóciai álomnyaralása közben. Norvégiában mentőakciót hajtottak végre egy turista miatt, aki kizuhant egy tengerjáró fedélzetéről. Június elején arról írtunk, hogy a halálba zuhant egy férfi a világhírű híres norvég szikláról. Thaiföldön pedig kajakozás közben meghalt egy brit turista.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!