A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mérgezés miatt kórházba került egy egész család Ohióban

Vágólapra másolva!
Az öttagú család minden tagját kórházba kellett szállítani csütörtökön, miután a medencéjüket elkezdték volna kifertőtleníteni nyárra. Mindannyian stabil állapotban vannak azok után, hogy klórral érintkeztek.
Vágólapra másolva!

Kórházba került egy család csütörtökön Ohióban, miután elkezdték klórral kifertőtleníteni a medencéjüket

 - írta meg a Fox News. A három felnőttet és két gyereket stabil állapotban szállítottak kórházba. A Cleveland Eastlake külvárosában lévő ház tulajdonosa éppen, hogy elővette a klórt, amikor a kémiai reakció megtörtént - közölte a tűzoltóság. Az eset kivizsgálása folyamatban van. 

Amerikaiak ezrei sérülnek meg évente a medencék fertőtlenítésére szolgáló, széles körben használt vegyszerek miatt.

 A legfrissebb adatok szerint 2015 és 2017 között 13 508 osztályon történt sürgősségi ellátás, amelyek többségében gyerekek voltak az érintettek. A legtöbb mérgezés otthon, kétharmada pedig a nyári szezonban történt. Tizenkét embert, köztük több gyereket szállítottak kórházba 2023-ban, miután túl sok klórt tettek egy houstoni medencébe.

2018-ban rengeteg ember került kórházba klórmérgezés miatt egy kaliforniai uszodában. Egy férfi meghalt, egy nő megégett, miután áramütés érte őket egy mexikói hotel medencéjében. A hatóságok szerint vezetékhiba okozta a tragédiát. Egy 13 éves tinilány meghalt, a floridai Orlando városában lévő Discovery Cove vízi élménypark egyik medencéjében találtak rá eszméletlenül.

Írországban van egy téglalap alakú medence a tengerparton, amelyet – bármilyen hihetetlen – nem az ember alkotott, hanem a természet formálta ilyenre. Inishmore egy Írország partjainál található sziget, amely 31 km2-es területével és 820 lakosával a második legnagyobb sziget az ír partok közelében az Achill után. A hely arról is nevezetes, hogy egyike azon kevés területeknek Írországban, ahol az angol helyett többségében az ír nyelvet beszélik, ennek megfelelően pedig erős ír hagyományokkal rendelkezik. Rengeteg ókori és középkori emlék található, köztük a Dún Aonghasa, amely egy földvár, de bizonytalan, hogy pontosan mikor építették.

Ez a világ legmagasabb végtelen medencéje, Dubajban található. Pamukkale, amely magyarul gyapotvárat jelent, Törökország egyik legnagyobb turisztikai látványossága, és az UNESCO világörökség része. A hófehér mészkőmedencéket a földfelszín alól feltörő termálvíz hozta létre, amikor lezúdult a domboldalon.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!