A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Meztelen kerékpáros akasztotta ki a Kanári-szigeteken élőket - videó

Vágólapra másolva!
Spanyolországban sűrűsödnek a turistaellenes tüntetések, mivel a helyieket zavarja a látogatók tiszteletlen viselkedése. Néhány nappal a legutóbbi tüntetés után egy férfit videóztak le a Kanári-szigeteken, aki anyaszült meztelenül biciklizett egy forgalmas úton. A helyieket annyira felháborította az eset, és a turisták viselkedése, hogy inkább kitiltanák a nyaralókat a szigetről.
Vágólapra másolva!

Lanzarote a Kanári-szigetek hét nagy szigete közül a legkeletibb, legészakibb és egyúttal a legidősebb is. A Kanári-szigetek Spanyolország harmadik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A Kanári- és a Baleár-szigetek egyaránt a tömeges turizmus elleni tiltakozások középpontjában álltak az elmúlt hónapokban.  Áprilisban falfirkák jelentek meg a falakon és padokon: "turisták menjenek haza" és "az én nyomorúságom, a te paradicsomod" feliratokkal, és ezrek vonultak az utcára a turistaforgalom korlátozását követelve.

Thousands Rally In Spain's Canary Islands Against Mass Tourism
Tüntetés a turisták ellen

A "turisták menjenek haza" felirat mellett angolul válaszoltak: "B*sszátok meg, amit mi itt elköltünk, aból fizetik ki a béreteket".

Május 24-én mintegy 1000 tüntető demonstrált Ibizán, másnap este pedig mintegy 15 000 ember vonult fel a mallorcai fővárosban, Palmában. A legújabb turista incidens a nagyszabású turistaellenes tüntetések után történt Spanyolországban. 

A helyiek feldühödtek, miután egy turistát láttak meztelenül biciklizni a szigeten.

A középkorú férfi, - aki tejfehér bőre alapján külföldinek tűnt - meztelenül tekert szombat délután 6 óra körül az üdülősziget északkeleti részén. Az út, ami tekert Guatiza falu felé vezet. Egy nő, aki a kerékpáros mögött haladó autóból filmezte a váratlan jelenetet, így nyilatkozott: 

Amikor azt hiszed, már mindent láttál. Egyszerűen nem tudom elhinni!

Egy másik nő is felháborodott, de a velük egy autóban ülő férfi nevetni kezdett. Az ismeretlen pucér kerékpáros kalapot viselt, és az egyetlen dolog, ami még nála volt, az egy táska volt a derekán - feltehetően az értékei miatt. Vanesa Figueroa, egy Lanzarote fővárosában, Arrecifében élő szállodai dolgozó így viccelődött a legutóbbi mutatványról: 

Ezt hívják nudizmusnak az úton. Hamarosan ez lesz a normális, és lesznek speciális kerékpársávok, ahol pucéran lehet majd biciklizni, de a gyerekeknek nem szabadna ilyen dolgokat látniuk.

Kevesebb mint egy hónapja egy meztelen motorosról készült felvétel, előtte pedig egy meztelen turistát láttak a mallorcai főváros, Palma központjában sétálni. Egy feldühödött helyi lakos a közösségi médiában követelte a rendbontók letartóztatását. Egy másik pedig "durvának és tiszteletlennek" nevezte őket - írja a Daily Mail.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!