A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Óriási lánggal ég Miamiban egy többemeletes lakóház - videó

Vágólapra másolva!
A miami rendőrség bejelentette egy 73 éves férfi letartóztatását, akit azzal vádolnak, hogy hétfő reggel lelőtt egy másik férfit, és hatalmas tüzet okozott egy miami lakóparkban, amely miatt több mint 40 lakót kitelepítettek.
Vágólapra másolva!

Miami polgármestere szerint a tűzről szóló bejelentések reggel helyi idő szerint 8:15 körül érkeztek, és három riasztást adtak le az óriási lángok miatt. A miami rendőrség közölte, hogy a lakóház harmadik emeletén találtak egy férfit lőfegyver okozta sebekkel.

Hétfő délután a bűnüldöző szervek tisztviselői a CBS News Miami hírcsatornának elmondták, hogy egy gyanúsítottat őrizetbe vettek, és letartóztatták. A gyanúsítottat Juan Francisco Figueroa néven azonosították.

A források szerint Figueroa összeveszett a lakópark egyik alkalmazottjával, akit lelőtt, majd az épületben tüzet gyújtott. Az alkalmazottat kritikus állapotban kórházba szállították.

A meglőtt személyen kívül még 4 embernek volt szüksége orvosi segítségre. A Miami Tűzoltóság egyik tisztviselője szerint három tűzoltó kórházi kezelésre szorult, egy lakost pedig füstmérgezés miatt kellett kezelni. Két tűzoltót azóta már kiengedtek a kórházból. 

A Miami Tűzoltóság közölte, hogy amikor kiérkeztek, erős füst és hatalmas lángok csaptak fel a négyemeletes, Miami belvárosához közeli épület egyik harmadik emeleti ablakából. A tűz gyorsan terjedt emeltről emeletre, a tűzoltóknak gyorsan ki kellett menekíteni a lakókat. 

Legalább 40 embert mentettek ki az épületből, köztük sok idős, mozgáskorlátozott embert. A lakosoknak a Vöröskereszt munkatársai szükség esetén ételt és éjszakai szállást is biztosítanak, és létesítményeket állítottak fel az azonnali szükségleteik kielégítésére.

Manolo Reyes miami biztos bejelentette, hogy minden egyes, a létesítménybe belépő személy 250 dolláros (80 ezer forint) ajándékutalványt kap élelmiszerre és alapvető tisztálkodási szerekre - írja az Independent.

Az NBC News szerint a lakók a későbbiekben elmondták, hogy robbanásokat is hallottak.

A tűzoltóság azt nyilatkozta, jelenleg próbálják megfékezni a tüzet, hogy az ne terjedjen tovább a szomszédos épületekre. Hozzátették, a munkát nehezíti, hogy a tűz olyan területekre is átterjed, amelyet nem érnek el semmilyen módon, hogy oltani tudják.

A tűzoltóság szóvivője szerint a harmadik emelet beomolhatott, és túl sok faanyag található az épületben, amely csak egyre jobban táplálja a tüzet. Az épület több részéhez korlátozott a hozzáférés.

A rendőrség további nyomozást indított - írja az CBS News.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!